Medvehagymás tojássaláta: csupa egészséges hozzávalóból
Csak frissítő zöldségek kerülnek ebbe a harsogó színű tojássalátába, ami a hizlaló majonézes öntet nélkül is csábító lesz.

medvehagymas-tojassalata
Ez is érdekelhet

Változatosságra vágyóknak irány Linz! (x)

Második Esély a Procter and Gamble segítségével (x)

Kirándulnál egyet a családdal vagy csak fitten tartanád magad? Esetleg bebringáznál a munkahelyedre? Válaszd a Riverside 500-at! (x)

beauty and style

Ez a frufru mindenkinek jól áll: fodrász mutatja meg, hogyan készül »

A zsebes nadrág még soha nem volt ennyire nőies: szuper stílustippek az utcáról »

Már nem dundi, és nem is betegesen sovány: a 32 éves Crystal Renn szebb, mint valaha »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A medvehagyma, a petrezselyem és a spenót külön-külön is nagyon egészségesek, tele vannak vitaminnal, fontos ásványi anyagokkal, kalóriát viszont alig tartalmaznak. Tojással összekeverve remek salátát készíthetsz a frissítő zöldségekből. Ebben a medvehagyma intenzív íze és illata lesz igazán meghatározó. Pirítóssal remek reggeli vagy vacsora lehet, de kenyérszeletek közé is rakhatod, sőt, hús mellé is kínálhatod. 

Medvehagymás tojássaláta

Hozzávalók 4 személyre:

A salátához

  • 4 db tojás
  • 3 szál újhagyma
  • 1 bögre spenót
  • 0.5 csokor medvehagyma
  • 0.5 csokor petrezselyem

Az öntethez

  • 0.5 dl olívaolaj
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál só
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat főzd forrástól számítva 10 percig, majd várd meg, míg kihűlnek, és pucold meg őket. Vágd kis darabokra, és rakd egy tálba. A medvehagymát, a petrezselymet, az újhagymát és a spenótot alaposan mosd meg, csepegtesd le, aprítsd fel.  
Az öntethez keverd össze az olívaolajat, a citrom levét, a sót, a borsot és a mustárt, és locsold meg vele a tojásos keveréket. Forgasd össze, majd tedd a hűtőbe. Hagyd, hogy az ízek egy-két óra alatt jól összeérjenek. 
A frissítő quinoasalátába is sok tavaszi zöldség kerül. Segít feltölteni a vitaminraktárat. 

Ezt is szeretjük