Marhasült római tálban
Szétolvad a szájban
A római tál remek találmány, nagyon leegyszerűsíti a nehezen elkészíthető ételek megalkotását is. A marhasült éppen ilyen.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az omlós, puha, szaftos marhasült elkészítése nem egyszerű feladat, és a gyakorlás sem olcsó. A római tál viszont nagyon megkönnyíti a dolgodat, mert csak bele kell tenni a hozzávalókat, és a sütőbe tolni az egészet.

A római tálat áztasd be vízbe egy fél órára, mielőtt használni kezdenéd. A cserépből kiszökő gőz teszi olyan finommá a húst, hogy biztosan mindenki repetázni akar.

Marhasült

Hozzávalók:

  • 1 kg marhahús
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 2 dl étolaj
  • liszt
  • rozmaringágak
  • bors

A fokhagymát zúzd össze, vagy préseld át fokhagymanyomón, a vöröshagymát vágd apróra. Az olajat, a hagymákat, a borsot és a sót keverd össze. Az egész sültnek való húst fektesd a római tál aljába.

Öntsd rá az olajos keveréket, fektesd rá a rozmaringágakat, majd tedd rá a fedelet, és told sütőbe. Fontos, hogy nem szabad előmelegíteni a sütőt, mert a tál megrepedhet. Másfél-két óra alatt sül meg.

OLVASD EL EZT IS!

sult oldalas
  • sertéshús
  • húsételek

Sült oldalas

Ezt is szeretjük