Marhasült római tálban
A római tál remek találmány, nagyon leegyszerűsíti a nehezen elkészíthető ételek megalkotását is. A marhasült éppen ilyen.
Az omlós, puha, szaftos marhasült elkészítése nem egyszerű feladat, és a gyakorlás sem olcsó. A római tál viszont nagyon megkönnyíti a dolgodat, mert csak bele kell tenni a hozzávalókat, és a sütőbe tolni az egészet.
A római tálat áztasd be vízbe egy fél órára, mielőtt használni kezdenéd. A cserépből kiszökő gőz teszi olyan finommá a húst, hogy biztosan mindenki repetázni akar.
Marhasült
Hozzávalók:
- 1 kg marhahús
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 fej vöröshagyma
- 2 teáskanál pirospaprika
- 2 dl étolaj
- liszt
- rozmaringágak
- só
- bors
A fokhagymát zúzd össze, vagy préseld át fokhagymanyomón, a vöröshagymát vágd apróra. Az olajat, a hagymákat, a borsot és a sót keverd össze. Az egész sültnek való húst fektesd a római tál aljába.
Öntsd rá az olajos keveréket, fektesd rá a rozmaringágakat, majd tedd rá a fedelet, és told sütőbe. Fontos, hogy nem szabad előmelegíteni a sütőt, mert a tál megrepedhet. Másfél-két óra alatt sül meg.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- sertéshús
- húsételek
Sült oldalas
- gomba
- hús
Töltött húsbatyuk
- marhahús
- húsételek