A 4 legfinomabb, legszaftosabb pörkölt
A pörkölt igazi vasárnapi ebéd. Mi is nagyon szeretjük, főleg, ha sűrű és kalóriadús. Próbáld ki a mi kedvenceinket!
Noémi - Tejszínes gombapörkölt
Hozzávalók:
- 1 vöröshagyma
- 30 dkg csiperke
- 1 kávéskanál pirospaprika
- petrezselyemzöld
- 2 dl főzőtejszín
Vágd apróra a gombát. Sózd meg, majd egy lábasban tedd fel főni. Sok levet fog ereszteni. Addig párold, amíg a víz el nem fő.
Ekkor egy kicsit piríts rá. A hagymát aprítsd fel, pirítsd meg olajon, és keverd össze a gombával. Pár percig pirítsd együtt. Add hozzá a petrezselyemzöldet, engedd fel egy nagyon kevés vízzel, majd tedd hozzá a főzőtejszínt.
Kicsit forrald össze. Én tésztával szoktam enni, de rizzsel is finom. Más gombából is el lehet készíteni.
Judit - Szarvaspörkölt
Hozzávalók:
- 1 kiló szarvascomb
- 3–4 fej vöröshagyma
- 2–3 zöldpaprika
- 2 paradicsom
- 5–6 gerezd fokhagyma
- bors, só
- 15 dkg pirospaprika
- 10 dkg füstölt szalonna
- olaj
- 2 dl vörösbor
- 2 db babérlevél
- őrölt kömény
A kockákra vágott vöröshagymát pirítsd meg, tedd hozzá a felkarikázott paradicsomot és paprikát, majd add hozzá az őrölt pirospaprikát és a felkockázott szarvashúst. Öntsd fel 2 dl vízzel, sózd, borsozd, és add hozzá az őrölt köményt. Főzd 45 percig, ekkor add hozzá a felkockázott füstölt szalonnát és a passzírozott fokhagymát. Keverd össze, öntsd bele a vörösbort, és főzd még legalább fél órát.
Zsolti - Vörösboros vaddisznópörkölt
Hozzávalók:
- 1 kg vaddisznóhús
- 3-4 szem szegfűbors
- 3-4 szem szegfűszeg
- 1 mokkáskanál őrölt kömény
- 1 mokkáskanál szerecsendió
- 3 nagy fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 paradicsom
- pirospaprika
- só
- bors
- 3 dl száraz vörösbor
A húst hártyázd le, és vágd közepes méretű kockákra. A vöröshagymát vágd apróra, olajon párold meg. A fűszereket a pirospaprika kivételével törd össze mozsárban. Dobd a fűszereket a hagymára, majd keverd át. Tedd bele a vaddisznóhúst, kevergesd, és hagyd, hogy levet eresszen. Ne önts hozzá vizet! Add hozzá a paradicsomot, a fokhagymát, sózd meg, és fedő alatt párold fél órán át. Ekkor öntsd hozzá a vörösbort, majd főzd addig, amíg a hús puha nem lesz.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Ági - Csirkepörkölt
Hozzávalók:
- 2 egész csirkecomb
- 1 nagy fej vöröshagyma
- pirospaprika
- bors
- só
- bazsalikom, majoránna, oregánó
A csirkecombokat mosd meg, és szedd ketté. A hagymát aprítsd fel, majd olajon pirítsd meg. Tedd a hagymához a húst, sózd meg, és pirítsd meg. Kevés levet ereszthet. Ha megfehéredett a külseje, akkor szórd rá a pirospaprikát és a fűszereket. Engedd fel 3 dl vízzel, majd főzd puhára. Tejföllel és nokedlival a legfinomabb.
OLVASD EL EZT IS!
- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús
- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei
- csirke
- pulyka