A 4 legfinomabb, legszaftosabb pörkölt

A pörkölt igazi vasárnapi ebéd. Mi is nagyon szeretjük, főleg, ha sűrű és kalóriadús. Próbáld ki a mi kedvenceinket!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Noémi - Tejszínes gombapörkölt

Hozzávalók:

  • 1 vöröshagyma
  • 30 dkg csiperke
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • petrezselyemzöld
  • 2 dl főzőtejszín

Vágd apróra a gombát. Sózd meg, majd egy lábasban tedd fel főni. Sok levet fog ereszteni. Addig párold, amíg a víz el nem fő.

Ekkor egy kicsit piríts rá. A hagymát aprítsd fel, pirítsd meg olajon, és keverd össze a gombával. Pár percig pirítsd együtt. Add hozzá a petrezselyemzöldet, engedd fel egy nagyon kevés vízzel, majd tedd hozzá a főzőtejszínt.

Kicsit forrald össze. Én tésztával szoktam enni, de rizzsel is finom. Más gombából is el lehet készíteni.

Judit - Szarvaspörkölt

Hozzávalók:

  • 1 kiló szarvascomb
  • 3–4 fej vöröshagyma
  • 2–3 zöldpaprika
  • 2 paradicsom
  • 5–6 gerezd fokhagyma
  • bors, só
  • 15 dkg pirospaprika
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • olaj
  • 2 dl vörösbor
  • 2 db babérlevél
  • őrölt kömény

A kockákra vágott vöröshagymát pirítsd meg, tedd hozzá a felkarikázott paradicsomot és paprikát, majd add hozzá az őrölt pirospaprikát és a felkockázott szarvashúst. Öntsd fel 2 dl vízzel, sózd, borsozd, és add hozzá az őrölt köményt. Főzd 45 percig, ekkor add hozzá a felkockázott füstölt szalonnát és a passzírozott fokhagymát. Keverd össze, öntsd bele a vörösbort, és főzd még legalább fél órát.

Zsolti - Vörösboros vaddisznópörkölt

Hozzávalók:

  • 1 kg vaddisznóhús
  • 3-4 szem szegfűbors
  • 3-4 szem szegfűszeg
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • 1 mokkáskanál szerecsendió
  • 3 nagy fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsom
  • pirospaprika
  • bors
  • 3 dl száraz vörösbor

A húst hártyázd le, és vágd közepes méretű kockákra. A vöröshagymát vágd apróra, olajon párold meg. A fűszereket a pirospaprika kivételével törd össze mozsárban. Dobd a fűszereket a hagymára, majd keverd át. Tedd bele a vaddisznóhúst, kevergesd, és hagyd, hogy levet eresszen. Ne önts hozzá vizet! Add hozzá a paradicsomot, a fokhagymát, sózd meg, és fedő alatt párold fél órán át. Ekkor öntsd hozzá a vörösbort, majd főzd addig, amíg a hús puha nem lesz.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ági - Csirkepörkölt

Hozzávalók:

  • 2 egész csirkecomb
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • pirospaprika
  • bors
  • bazsalikom, majoránna, oregánó

A csirkecombokat mosd meg, és szedd ketté. A hagymát aprítsd fel, majd olajon pirítsd meg. Tedd a hagymához a húst, sózd meg, és pirítsd meg. Kevés levet ereszthet. Ha megfehéredett a külseje, akkor szórd rá a pirospaprikát és a fűszereket. Engedd fel 3 dl vízzel, majd főzd puhára. Tejföllel és nokedlival a legfinomabb.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük