Krumplis kelkáposzta-főzelék: olyan finom, hogy még a finnyás gyerekek is megeszik
Ha jól fűszerezed, a kelkáposztából átlagon felüli főzeléket készíthetsz.

Krumplis kelkáposzta-főzelék: olyan finom, hogy még a finnyás gyerekek is megeszik
Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

Amiért a tej nem jó a bőrnek: tudományosan is igazolva »

Hatékony, házi praktikák korpa ellen: 4 tipp az egészséges fejbőrért »

Bőrápoló olajok kismamáknak striák ellen: gyengéd, de mély ápolást adnak »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kelkáposztához egész évben könnyen hozzájuthatsz, egészséges, és még télen is viszonylag olcsó. Fasírttal, sült kolbásszal, pörkölttel még finomabb és laktatóbb. A főzelékbe kerülő kömény segít, hogy elkerüld a gyomor- és bélbántalmakat.

Krumplis kelkáposzta-főzelék

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg kelkáposzta
  • 50 dkg krumpli
  • 6 dkg liszt
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 kávéskanál kömény
  • őrölt bors
  • majoránna
Recept idők

Elkészítés:

A kelkáposzta leveleit szedd szét, a torzsáját vágd ki, és szeld csíkokra. Alaposan mosd meg, majd főzd néhány percig, utána öntsd le róla a vizet. Újra tedd fel főni valamivel több vízbe, mint amennyi ellepi, és ízesítsd a fűszerekkel. Amikor felforr, rakd bele a megmosott, kis kockákra vágott krumplit, és fedő alatt főzd kis lángon körülbelül 20 percig.

Ha minden puha, rántsd be. Az olajat hevítsd fel, add hozzá a lisztet, és állandóan kevergesd. Amikor barnulni kezd, tedd bele a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és a pirospaprikát. Öntsd fel hideg vízzel, és rakd a főzelékbe. Főzd még tíz percig, addig jól besűrűsödik.

Ezt is szeretjük