Krumplival sült csirkés rakottas jó szaftosan: sajttal és ropogós baconnel a tetején
Ha eddig a csirkés ételeket túl száraznak tartottad, próbáld ki krumplival összesütve, tejszínesen!

csirkes-rakottas
beauty and style
Top olvasott cikkek

A rakott ételek azért olyan kiválóak és ízletesek, mert a különféle ízek a tepsiben összeérnek. Ha a csirkemellet krumplival sütöd, külön köretet már nem is kell készítened. Külön jó benne, hogy melegen és hidegen is finom, sőt, még másnap melegítve is. A tetejére szórhatsz kétféle sajtot. 

Krumplis-csirkés rakottas

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 50 dkg krumpli
  • 15 dkg sajt
  • 3 dl tejszín
  • 10 dkg bacon szalonna
  • 3 ág kakukkfű
  • 2 ág rozmaring
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

 A csirkemelleket öblítsd le, vágd vékony szeletekre, és szórd meg sóval, borssal, majd forgasd zöldfűszerekkel összekevert lisztbe. Kevés olajon süsd a csirkemelleket oldalanként három-három percig. A krumplit pucold meg, vágd egyforma vastag karikákra, majd főzd 15 percig. Nem kell, hogy teljesen puha legyen.

Rétegezd a hússzeleteket és a krumplit vajjal kikent tálba. Öntsd le a fokhagymával és a borssal elkevert tejszínnel. Szórd meg vékony csíkokra vágott szalonnával, reszelt sajttal, és előmelegített sütőben süsd meg 30 perc alatt. Amikor a hús és a krumpli puha, a sajt ropogós, vedd ki a sütőből. Amennyiben túl gyorsan pirul, fedd le a tetejét fóliával.  

Ezt is szeretjük