Omlósra sült karajszeletek szalonnán sütve: lágy sajt is olvad a tetejére

A karaj, a bacon és a sajt kombinációjában remek ebéd készülhet.

Szalonnán sült karaj
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sajtos-baconös karaj az a fogás, amiből egy falat sem fog a tányéron maradni. Érdemes csontos karajt választani hozzá, mert az szaftosabb. Ehhez a recepthez nem szükséges a karajt kiklopfolni, hanem ízlés szerint fél-egy ujjnyi vastagra hagyd őket.

Szalonnán sült karaj

Hozzávalók 6 személyre

  • 25 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg bacon
  • 6 szelet csontos karaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A karajszeletek mindkét oldalát szórd meg sóval és borssal. A bacont kockázd fel, a serpenyőben pirítsd meg, majd szűrőlapáttal szedd ki. A visszamaradt zsiradékon pirítsd körbe a hússzeleteket, majd helyezd el őket egymás mellett egy tepsiben. A zúzott fokhagymagerezdeket keverd el az olajjal, és oszd el a hússzeletek mindkét oldalán. Alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe. Egy óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, szórd meg reszelt sajttal, tedd mellé a kisült baconkockákat, és most már fólia nélkül süsd 15-20 percig, amíg a sajt ráolvad. A végén szórd meg friss aprított petrezselyemmel.

A karajt sokféleképpen sütheted: krumplival és gombával fenséges lesz.

Kép: ALLEKO / Getty Images

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük