A legfinomabb grillpácok
A nyár slágerei
Mindenki kedvence a kerti sütögetés! Most összeállítottunk neked néhány tuti grillpác-receptet! Ne habozz kipróbálni őket!

    • H
    • K
    • Sz
    • Cs
    • P
    • Sz
    • V
    • 18
    • 19
    • 20
    • 21
    • 22
    • 23
    • 24
    • 25
    • 26
    • 27
    • 28
    • 29
    • 30
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
Ez is érdekelhet

Tiltott szerelem a Szegedi Szabadtéri Játékokon (x)

A nyugdíjasotthonból mentek fellépni: 40 év után újra színpadra álltak a szereplők (x)

„Azt mondták, örökre feküdni fog” (x)

Megvan, melyik a legjobb játék a gyereknek! (x)

beauty and style

Hajdúsító púder 3 összetevőből: látványosan megemeli a hajtöveket és táplálja a szálakat »

Feszesítő, mélytisztító arcpakolás 2 hozzávalóból: azonnal felfrissíti a bőrt »

A vízálló csizma ma már csak fogalom? Néhány fontos piktogram, amivel jó, ha tisztában vagy vásárláskor »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Joghurt-koriander pác

Hozzávalók:

  • 1 pohár joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 kávéskanál só
  • 2 kávéskanál koriander

A koriandert törd meg mozsárban, a fokhagyma-gerezdeket tisztítsd meg, és nyomd át. Az összes hozzávalót jól keverd össze. Baromfihúsok pácolására használhatod.

Oregánópác

Hozzávalók:

  • 2-3 dl olaj
  • 4 evőkanál kefir
  • késhegynyi őrölt feketebors
  • 1 evőkanál oregánólevél
  • 2 teáskanál citromlé
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál grappa

Az összes felsorolt hozzávalót alaposan keverd össze. Majd az így kapott pácba tedd bele a húst, hogy ellepje. Néhány órát hagyd állni benne, és már sütheted is a finom husikat.

Cigánypác

Hozzávalók:

  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 dl olaj
  • 1 evőkanál ecet
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kockacukor
  • 1 kávéskanál mustár
  • 1 evőkanál ketchup
  • fél kávéskanál őrölt feketebors

Tisztítsd meg, majd nyomd át a fokhagyma-gerezdeket. Az összes hozzávalót jól keverd össze, és már kész is a pác. Sertéshúsok pácolásához a legjobb.

Különleges grillpác

Hozzávalók:

  • 1 gerezd szétnyomkodott fokhagyma
  • 2 evőkanál méz
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 4 evőkanál sherry
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 csipet őrölt bors
  • fél teáskanál őrölt szegfűszeg
  • 4 evőkanál hideg fekete tea

A hozzávalókat keverd össze, a grillezendő hús mindkét oldalát kend meg, és fedővel letakart fémedényben tedd a hűtőszekrénybe. A pácolási idő letelte után a húsokat a grillen süsd ki. Grill hiányában akár serpenyőben is kipróbálhatod. Ez a mennyiség körülbelül fél kg hús pácolásához elegendő. Tetszőlegesen pácolható vele sertés-, baromfi- vagy marhahús. A soványabb hússzeleteket néhány óráig, míg a nagyobbakat egy egész éjszakán át pácolhatod. A sütés folyamán kenegesd a pácot a húsra, így az még ropogósabb és pikánsabb lesz.

Ezt is szeretjük