A legfinomabb grillpácok
Mindenki kedvence a kerti sütögetés! Most összeállítottunk neked néhány tuti grillpác-receptet! Ne habozz kipróbálni őket!
Joghurt-koriander pác
Hozzávalók:
- 1 pohár joghurt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olaj
- 2 kávéskanál só
- 2 kávéskanál koriander
A koriandert törd meg mozsárban, a fokhagyma-gerezdeket tisztítsd meg, és nyomd át. Az összes hozzávalót jól keverd össze. Baromfihúsok pácolására használhatod.
Oregánópác
Hozzávalók:
- 2-3 dl olaj
- 4 evőkanál kefir
- késhegynyi őrölt feketebors
- 1 evőkanál oregánólevél
- 2 teáskanál citromlé
- 1 evőkanál mustár
- 1 evőkanál grappa
Az összes felsorolt hozzávalót alaposan keverd össze. Majd az így kapott pácba tedd bele a húst, hogy ellepje. Néhány órát hagyd állni benne, és már sütheted is a finom husikat.
Cigánypác
Hozzávalók:
-
5 gerezd fokhagyma
-
2 dl olaj
-
1 evőkanál ecet
-
1 kávéskanál só
-
1 kockacukor
-
1 kávéskanál mustár
-
1 evőkanál ketchup
-
fél kávéskanál őrölt feketebors
Tisztítsd meg, majd nyomd át a fokhagyma-gerezdeket. Az összes hozzávalót jól keverd össze, és már kész is a pác. Sertéshúsok pácolásához a legjobb.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Különleges grillpác
Hozzávalók:
-
1 gerezd szétnyomkodott fokhagyma
-
2 evőkanál méz
-
1 teáskanál őrölt fahéj
-
4 evőkanál sherry
-
1 evőkanál szójaszósz
-
1 csipet őrölt bors
-
fél teáskanál őrölt szegfűszeg
-
4 evőkanál hideg fekete tea
A hozzávalókat keverd össze, a grillezendő hús mindkét oldalát kend meg, és fedővel letakart fémedényben tedd a hűtőszekrénybe. A pácolási idő letelte után a húsokat a grillen süsd ki. Grill hiányában akár serpenyőben is kipróbálhatod. Ez a mennyiség körülbelül fél kg hús pácolásához elegendő. Tetszőlegesen pácolható vele sertés-, baromfi- vagy marhahús. A soványabb hússzeleteket néhány óráig, míg a nagyobbakat egy egész éjszakán át pácolhatod. A sütés folyamán kenegesd a pácot a húsra, így az még ropogósabb és pikánsabb lesz.