A legfinomabb grillpácok

A nyár slágerei

Mindenki kedvence a kerti sütögetés! Most összeállítottunk neked néhány tuti grillpác-receptet! Ne habozz kipróbálni őket!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Joghurt-koriander pác

Hozzávalók:

  • 1 pohár joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 kávéskanál só
  • 2 kávéskanál koriander

A koriandert törd meg mozsárban, a fokhagyma-gerezdeket tisztítsd meg, és nyomd át. Az összes hozzávalót jól keverd össze. Baromfihúsok pácolására használhatod.

Oregánópác

Hozzávalók:

  • 2-3 dl olaj
  • 4 evőkanál kefir
  • késhegynyi őrölt feketebors
  • 1 evőkanál oregánólevél
  • 2 teáskanál citromlé
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál grappa

Az összes felsorolt hozzávalót alaposan keverd össze. Majd az így kapott pácba tedd bele a húst, hogy ellepje. Néhány órát hagyd állni benne, és már sütheted is a finom husikat.

Cigánypác

Hozzávalók:

  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 dl olaj
  • 1 evőkanál ecet
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kockacukor
  • 1 kávéskanál mustár
  • 1 evőkanál ketchup
  • fél kávéskanál őrölt feketebors

Tisztítsd meg, majd nyomd át a fokhagyma-gerezdeket. Az összes hozzávalót jól keverd össze, és már kész is a pác. Sertéshúsok pácolásához a legjobb.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Különleges grillpác

Hozzávalók:

  • 1 gerezd szétnyomkodott fokhagyma
  • 2 evőkanál méz
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 4 evőkanál sherry
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 csipet őrölt bors
  • fél teáskanál őrölt szegfűszeg
  • 4 evőkanál hideg fekete tea

A hozzávalókat keverd össze, a grillezendő hús mindkét oldalát kend meg, és fedővel letakart fémedényben tedd a hűtőszekrénybe. A pácolási idő letelte után a húsokat a grillen süsd ki. Grill hiányában akár serpenyőben is kipróbálhatod. Ez a mennyiség körülbelül fél kg hús pácolásához elegendő. Tetszőlegesen pácolható vele sertés-, baromfi- vagy marhahús. A soványabb hússzeleteket néhány óráig, míg a nagyobbakat egy egész éjszakán át pácolhatod. A sütés folyamán kenegesd a pácot a húsra, így az még ropogósabb és pikánsabb lesz.

Ezt is szeretjük