Sűrű karfiolos zöldségkrémleves: gyors és egyszerű recept
Csupa finom zöldség kerül ebbe a krémes levesbe. Nagy előnye még, hogy nem kell sokáig a tűzhely mellett ácsorogni.

Sűrű karfiolos zöldségkrémleves: gyors és egyszerű recept
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

7 nyári ruhadarab, amit még nem kell elraknod: kora ősszel is szükséged lesz rájuk »

Házi gyorssegély a kimerült bőrnek és hajnak – Így tüntesd el a nátha nyomait »

New Yorkban is ez lesz a sikk: őszi fazonok magyar tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Mindenki örülni fog, ha az egyszerű zöldséglevest krémesíted. Tele van tápértékben gazdag alapanyagokkal. A hozzávalók jól harmonizálnak egymással, a tejszíntől pedig finom selymes lesz. Tehetsz még bele bármilyen otthon fellelhető zöldséget. Tökéletes választás minden alkalomra, hétvégére, rohanós hétköznapokra is.

Hozzávalók:

  • 20 dkg kisebb karfiol
  • 20 dkg brokkoli
  • 20 dkg zöldbab
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 dl tejszín
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 kocka leveskocka
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A brokkolit és a karfiolt mosd meg, szedd rózsáira, a vöröshagymát pucold meg, a zöldbabot tisztítsd meg. Hevíts kevés olívaolajat, rakd rá a vöröshagymát és a többi zöldséget, majd kevergetve süsd kicsit. Öntsd fel másfél liter vízzel, ízesítsd sóval, borssal, morzsold bele a leveskockát, rakd hozzá a petrezselymet. Főzd puhára a zöldségeket körülbelül 15 perc alatt.
 

Pépesítsd botmixerrel, majd keverd hozzá a tejszínt. Forrald össze pár perc alatt. Szórj még hozzá szerecsendiót, ha szükséges, más fűszert is. Húzd le a tűzről, és parmezánnal megszórva vagy kenyérkockákkal kínáld.

Ezt is szeretjük