Sűrű karfiolos zöldségkrémleves: gyors és egyszerű recept

Csupa finom zöldség kerül ebbe a krémes levesbe. Nagy előnye még, hogy nem kell sokáig a tűzhely mellett ácsorogni.

Sűrű karfiolos zöldségkrémleves: gyors és egyszerű recept
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mindenki örülni fog, ha az egyszerű zöldséglevest krémesíted. Tele van tápértékben gazdag alapanyagokkal. A hozzávalók jól harmonizálnak egymással, a tejszíntől pedig finom selymes lesz. Tehetsz még bele bármilyen otthon fellelhető zöldséget. Tökéletes választás minden alkalomra, hétvégére, rohanós hétköznapokra is.

Karfiolos zöldségkrémleves

Hozzávalók

  • 20 dkg kisebb karfiol
  • 20 dkg brokkoli
  • 20 dkg zöldbab
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 dl tejszín
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 kocka leveskocka
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A brokkolit és a karfiolt mosd meg, szedd rózsáira, a vöröshagymát pucold meg, a zöldbabot tisztítsd meg. Hevíts kevés olívaolajat, rakd rá a vöröshagymát és a többi zöldséget, majd kevergetve süsd kicsit. Öntsd fel másfél liter vízzel, ízesítsd sóval, borssal, morzsold bele a leveskockát, rakd hozzá a petrezselymet. Főzd puhára a zöldségeket körülbelül 15 perc alatt.
 

Pépesítsd botmixerrel, majd keverd hozzá a tejszínt. Forrald össze pár perc alatt. Szórj még hozzá szerecsendiót, ha szükséges, más fűszert is. Húzd le a tűzről, és parmezánnal megszórva vagy kenyérkockákkal kínáld.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük