4 gyors karcsúsító tészta
Nem akarsz nehéz ételeket fogyasztani, de mégis főtt ételre vágysz? Kikerekedni sem szeretnél? A megoldás egy finom tészta!
Brokkolis-tonhalas tészta
Hozzávalók:
- 20 dkg penne tészta
- 30 dkg brokkoli
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál almaecet
- 1 evőkanál mustár
- 30 dkg konzerv tonhalfilé
- feketebors
- póréhagyma
- 30 dkg paradicsom
- 1 csokor petrezselyem
A tésztát szórd forrásban lévő vízbe, enyhén sózd meg, majd pár perccel a főzési idő vége előtt a rózsáira szedett brokkolit is tedd a vízbe, és együtt főzd készre. Közben az olívaolajat, az ecetet, a mustárt és a borsot keverd össze egy tálban.
A tonhaldarabokat, a karikákra vágott póréhagymát, a kockákra vagy cikkekre darabolt paradicsomot tedd hozzá. A brokkolis tésztát szűrd le, és forgasd bele a tonhaldarabokkal összekevert öntetbe. Petrezselyemmel díszítsd.
Cukkínis-spárgás spagetti
Hozzávalók:
-
1 póréhagyma
-
1 csirkemellfilé
-
1 cukkíni
-
6-8 spárga
-
1 paradicsom
-
30 dkg spagetti
-
5 dkg margarin
-
1dl főzőtejszín
-
tárkony
-
petrezselyem
-
só
-
bors
A spagettit lobogó forró vízben tedd fel főni. Egy serpenyőben olvassz fel egy kevés margarint, erre szórd rá a karikára vágott póréhagymát, párold meg, majd add hozzá a kockára vágott csirkemellfilét. Kevergetve jól süsd át. Add hozzá a vékonyra vágott cukkínit, az 1-2 cm-es rudakra vágott spárgát és az apró kockára vágott paradicsomot is. Fűszerezd sóval, borssal, tárkonnyal és petrezselyemmel, majd forrald össze a főzőtejszínnel. Egy-két csepp citromlével savanyítható. Ha kész, keverd össze a meleg spagettivel.
Paradicsomos tésztasaláta
Hozzávalók:
-
60 dkg főtt kagylótészta
-
5 evőkanál olívaolaj
-
5 evőkanál olaj
-
1 fej vöröshagyma
-
2 evőkanál paradicsompüré
-
1 paradicsom
-
3 dl zöldségleves - kockából is lehet
-
só
-
őrölt bors
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 csokor petrezselyem
-
2 szál bazsalikom
-
4 főtt tojás
-
20 dkg sajt
A puhára főtt, lecsepegtetett kagylótésztát tedd tálba, és olívaolajjal keverd el. Egy serpenyőben, forró olajon pirítsd meg az apróra vágott vöröshagymát, add hozzá a paradicsompürét, a kisebb kockákra vagdalt paradicsomot, és öntsd fel a zöldséglevessel. Ha felforrt, sóval, borssal, zúzott fokhagymával, aprított petrezselyemmel, bazsalikommal fűszerezd. Közepes tűzön főzd tejszín-sűrűségűre, hűtsd ki, és öntsd a tésztára. Az egészet lazán keverd össze, és fél órára tedd hűtőbe. Tálaláskor a paradicsomos tésztasalátát halmozd tányérra, rakd körbe a cikkekre vágott főtt tojással, és halmozd a tetejére a vékony csíkokra metélt sajtot.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Vitamin spagetti
Hozzávalók:
-
15-20 dkg spagettitészta
-
10 dkg zöldbab
-
4 dkg sárgarépa
-
6 dkg vöröshagyma
-
2 dkg olaj
-
5-6 zellerlevél
-
1 gerezd fokhagyma
-
só
-
bors
-
paradicsompüré
Az igen apróra felkockázott sárgarépát, vöröshagymát, zöldbabot, zellerlevelet, fokhagymát párold meg az olajon, majd add hozzá a paradicsompürét, sót, őrölt borsot, és főzd puhára. A spagettit sós vízben főzd meg, de vigyázz, hogy még rágható maradjon. Ha kész, öntsd le róla a vizet, és keverd össze a zöldséges mártással. Ha szereted, tehetsz a mártásba ketchupot is főzés közben. Tálalás után ízes reszelt sajtot szórj a tetejére.
OLVASD EL EZT IS!
- spagetti
- tészta
Az eredeti carbonara spagetti receptje
- tészta
- tejszín
Tejszínes tésztareceptek
- olasz
- paradicsom