Karamellizált mogyoró villámgyorsan: isteni vendégváró olcsón

Így lesz igazán finom a karamellizált földimogyoró.

Karamellizált mogyoró
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A roppanós édességek, finom olajos magvak a téli szezon nagy kedvencei. A kandírozott dió és a mandula is isteni desszert, de ha egy olcsó, könnyen beszerezhető alapanyagra vágysz, próbáld ki a földimogyorót! Ha sósan szereted, biztos lehetsz benne, hogy karamellizálva is azonnal belopja magát a szívedbe.

Karamellizált mogyoró

Hozzávalók 8 személyre

  • 15 dkg földimogyoró
  • 20 dkg kristálycukor
  • fél dl víz
  • ízlés szerint durva szemű só
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy tepsitre fektess sütőpapírt. Egy vastag falú edénybe tedd bele a földimogyorót, a cukrot és a vizet. Alacsony lángon, folyamatos kevergetés és forgatás mellett melegítsd addig, míg felolvad a cukor, és sziruppá nem sűrűsödik. Nagyjából 5 percig forgasd át az egészet, míg minden szem mogyorót körbe nem von a borostyánsárga, cukros massza. Ezen a ponton ízlés szerint egy-két csipet durva szemű sóval is megszórhatod, de ha édesen szereted, ezt elhagyhatod.

 

Ezután szedd ki az egészet a sütőpapírral fedett tepsire vagy egy szilikon alátétre, és válaszd szét gyorsan a mogyorószemeket spatulával vagy két kanállal, mielőtt teljesen összeragadnának. Ha kihűlt és megkeményedett rajtuk a bevonat, már tálalhatod is a roppanós finomságot.

Kandírozott narancshéj kevés munkával: hónapokig eláll a nasi

A kandírozott gyümölcsök népszerűsége töretlen, felhasználási lehetőségük szerteágazó. A narancshéjból készült változatot számos süteményhez felhasználhatod, de önmagában is mennyei csemege.

Elolvasom

Kép: Getty Images Hungary / Fabian Montano.

Ezt is szeretjük