5 perces cukrozott dió: ezt az egész család imádni fogja

Kandírozz diót percek alatt! Ez az egyik legjobb adventi édesség.

Kandírozott dió
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A ropogós édességek, harapnivaló magvak sokak kedvencei. Ha a szezonban szereztél némi diót a piacon, ne csak darálva, a süteményekbe kerüljön: kóstold meg kandírozva is!

Egy mutatósabb kis üvegben akár gasztroajándéknak is kiváló a kandírozott dió, ráadásul néhány perc után elkészülhetsz vele. Pudingokra, müzlikre is isteni, bár cukortartalma miatt nem kalóriaszegény édesség, ha nincs egészségügyi oka a diétának, néha megéri elrágcsálni néhány finom darabot!

Kandírozott dió

A következő recept mindössze pár percet vesz igénybe, és még néhányat, míg kihűl. Semmi macera, nem szükséges külön pirítani a diót, minden egyszerre kerül a serpenyőbe.

Hozzávalók:

  • 15 dkg dió
  • 50 g kristálycukor
  • 1 evőkanál vaj

Egy tapadásmentes serpenyőt melegíts fel, tedd bele a diót, a cukrot és a vajat. Melegítsd közepes lángon 5 percig, gyakran kevergetve egy hőálló spatulával vagy fakanállal. Amikor a cukor olvadni kezd, folyamatosan keverd, forgasd, nehogy leégjen.

A cikk az ajánló után folytatódik

Ha elkészült, vedd ki egy műanyag vágódeszkára vagy szilikon alátétre, és válaszd el a diókat két kanállal vagy spatulával. Dolgozz gyorsan, mert hamar összeragadnak! Amint a bevonat megszilárdult, készen vagy, átteheted a finomságot üvegekbe vagy dobozokba.

Puncs a hideg estére

Melengető italt készíthetsz, amit talán még a forralt bornál is jobban fogsz szeretni.

Talán a forralt bornál is finomabb: isteni puncsreceptet mutatunk

Az angol matrózok már a 17. században oda és vissza voltak ezért az italért.

Elolvasom

(Képek: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük