Házi kakaós kalács - Így lesz tökéletes a tészta
A meleg, friss, foszlós kakaós kalács a család minden tagja számára csábító. Megunhatatlan, és sokkal jobb, mint a bolti.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha beleharapsz ebbe a házi kakaós kalácsba, visszajönnek a gyermekkori ízek, illetve az azokhoz kapcsolódó élmények. A tésztája habkönnyű, lekvárral, vajjal, mogyorókrémmel, egy bögre tejjel vagy teával tökéletes reggeli.

Kakaós kalács

Hozzávalók 12 szelethez:

  • 80 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 1 dl étolaj
  • 5 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 1 tojás a tetejére
  • 1 csomag élesztő
  • kevés só

Kakaós krém

  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 3 evőkanál kakaó
Recept idők

Elkészítés:

Keverd össze az élesztőt 1 deci langyos, cukros tejjel, és hagyd, hogy felfusson körülbelül tíz perc alatt. Ha jócskán megnőtt, és habos a teteje, add hozzá a tojásokat, a cukrot, egy csipetnyi sót, az olajat és 2 deci langyos tejet. Jól dolgozd össze. Akkor hagyd csak abba a dagasztást, amikor a tészta szép fényes, hólyagos, és elválik az edény falától. Takard le, és keleszd legalább 30 percig. Közben készítsd el a krémet: a vajat, a porcukrot és a kakaót jól keverd el robotgéppel.

Kelesztés után a tésztát oszd két részre, majd készíts három-három cipót, nyújtsd ki őket, kend meg mindegyiket a krémmel, és csavard fel. Ezután három-három rudat fogj össze, és fond össze. A végeket jól nyomkodd meg. Verd fel a tojást, és kend meg a kalács tetejét. Tedd a tésztát kivajazott tepsibe, és hagyd még kelni 30 percig. Utána süsd meg 180 fokon körülbelül 30 perc alatt szép pirosra.

Ezt is szeretjük