Kacsamelltekercsek gyümölccsel
Az egyszerű húsnak igazán finom aromát kölcsönöz, ha gyümölccsel töltöd meg. Próbáld ki te is, és élvezd az ízrobbanást a szádban!

- Íme Koltai Róbert bájos, szőke párja: a színész 78 évesen élvezi a késői szerelmet
- Átmennél most a biológiaérettségin? 10 kérdés, amire tudni kellett a választ
- Ki volt Az arany ember szerelme Jókai művében? Kvíz a kötelező olvasmányokból
- Ma 81 éves Kovács P. József: a Magyar Televízió legendás bemondója így él napjainkban
- Felismered, melyik magyar városban készült a fotó? 9 kérdéses kvíz, hogy próbára tedd a tudásod
A legegyszerűbb húsokat is feldobja, ha nem csak fűszerekkel megszórva tálalod őket.


Egy kis gyümölcsöt belecsempészve remek főfogásokat készíthetsz belőlük, ráadásul igazán nem nagy ördöngösség az egész, hiszen csak fel kell tekercselni a töltelékkel megpakolt húst. Ha a hétvégén valami extrát tálalnál ebédre, próbáld ki aszalt szilvás receptünket!
Gyümölccsel töltött kacsamell
Hozzávalók:
- 60 dkg kacsamell
- 20 dkg szeletelt bacon
- 15 dkg aszalt szilva
- 300 g mirelit erdeigyümölcs-keverék
- 2 fej vöröshagyma
- 1 dl bor
- 1 gerezd fokhagyma
- fél dl balzsamecet
- fél dl olívaolaj
- só
- bors
A húst szeleteld fel egy-egy nagyobb darabra. Picit klopfold ki a szeleteket, majd adagolj mindegyikre a baconből. Ne szórd rá az egészet, csak nagyjából a háromnegyedét.
A maradékot pirítsd meg, és keverj hozzá egy fej apróra vágott vöröshagymát. Amikor már üveges, szórd rá az apró darabokra vágott aszalt szilvát és a gyümölcskeveréket. Párold meg, majd öntsd fel a balzsamecettel, és még néhány percig hagyd a tűzön. Ízlésed szerint sózd, borsozd meg.
A tölteléket halmozd rá a kacsamellszeletekre, és göngyöld fel őket. Rögzítsd a tekercseket hústűvel vagy fogvájóval, és tedd őket egy olajjal kikent tepsibe. A hagymákat negyedeld fel, és rakd körbe velük a húsokat. Előmelegített sütőbe tedd be néhány percre pirulni, ezután pedig öntsd fel a borral. A tetejét fedd le alufóliával, és alacsony hőfokon egy óra alatt párold puhára. Ezután vedd le a fóliát, és időnként a saját levével meglocsolva pirítsd készre a húst. A szaftjával megöntözve tálalhatod is.
Így töltsd a húst!
OLVASD EL EZT IS!

- csirke
- sült csirke
Ropogós sült csirkecomb, csicseriborsós körettel

- hús
- marhahús
Omlós borjúsült római tálban

- sajt
- csirke