Rózsaszínre sült kacsamell fűszeres meggymártással - Így lesz igazán szaftos és omlós a hús
Kívül ropogós, belül omlós, szaftos: a sült kacsamell meggymártással gyors és fenséges főfogás.
A csirke és a sertés között időnként iktass zamatos kacsamellet is a családi menübe. Nem sok munka van vele, a végeredmény viszont elképesztően ízletes, főleg, ha meggymártást is kínálsz hozzá. Arra ügyelj, hogy ne süsd túl a húst, mert akkor kiszárad. Tálalás előtt pihentesd egy kicsit, hogy szeletelés közben a kacsa ne essen szét.
Kacsamell meggymártással
Hozzávalók 4 személyre
- 2 db kacsamellfilé
- 30 dkg meggy
- 2 evőkanál kemyényítő
- 1 teáskanál fahéj
- 1 késhegynyi szegfűszeg
- só
- bors
Elkészítés:
A kacsamellet mosd meg, távolítsd el róla a tokokat és a szőrszálakat. A bőrét irdald, azaz vagdosd be úgy, hogy a hús ne sérüljön. Forrósíts fel egy magas falú serpenyőt, zsiradék nem kell alá. Tedd bele a kacsamellet, majd a bőrével lefelé téve pirítsd öt-hat percig. Közben óvatosan fordítsd át, és süsd még három-négy percig. Ezután szórd meg sóval és borssal, majd rakd át 80 fokra előmelegített sütőbe, és süsd készre 10-15 perc alatt. A kétszeres sütésnek köszönhetően lesz tökéletes a kacsamell.
A meggymártáshoz a gyümölcsöt mosd meg, magozd ki, és tedd fel annyi vízben főni, amennyi ellepi. Fűszerezd szegfűszeggel, fahéjjal, és főzd öt percig. Vegyél ki kevés főzőlevet, keverd csomómentesre a keményítővel, majd öntsd a gyümölcshöz. Főzd addig, amíg be nem sűrűsödik. Tálaláskor a kacsamell mellé kanalazz meggymártást.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció