4 ínycsiklandó, hipergyors sült szombatra

Ha nem tudod, mi legyen a szombati ebéd, és nincs kedved sokáig a konyhában időzni hétvégén, akkor válassz szaftos sültjeink közül.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sült húsok ideális ebédet jelentenek a lusta szombatokra, hiszen nagyon gyorsan elkészíthetőek, és nincs velük túl sok munka.

17 konyhai eljárás, amit ismerned kell!

Nézegess képeket!

Elolvasom

A pácolás pár perc alatt megvan, utána pedig már csak ki kell sütni. A legtöbb sült húshoz ideális köret a saláta, de friss kenyérrel párosítva is tökéletes ebéd lehet.

Sült sertésszelet

Hozzávalók:

  • 4 szelet sertéshús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3-4 zsályalevél
  • 1 citrom leve
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • bors

A fokhagymát passzírozd át, majd keverd össze a citromlével, az olívaolajjal, a sóval, a borssal és az apróra vágott vagy morzsolt zsályalevéllel.

A húsokat kicsit klopfold ki, majd pácold be egy-két órára. Serpenyőben, kevés olajon hirtelen süsd ki.

Boros kacsasült

Hozzávalók:

  • 2 szelet kacsamell
  • 15 dkg vaj
  • 3 dl vörösbor
  • fehérbors

A kacsamellen irdald be a bőrt, majd sózd meg. A vajat serpenyőben olvaszd fel, majd a kacsamellet mindkét oldalán süsd elő. Add hozzá a bort, és ezzel együtt süsd puhára.

Olívás csirkecomb

Hozzávalók:

  • 4 csirkecomb
  • 3 fej vöröshagyma
  • 10 dkg olívabogyó
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 citrom
  • olívaolaj
  • só, bors

A hagymát vágd szeletekre, az olívabogyót is negyedeld, a csirkecombokat mosd meg, félbevágott citrommal dörzsöld át, majd sózd be. Egy tűzálló tálat olajozz ki, majd halmozd bele a hagymát és az olívabogyót, és erre fektesd a csirkét. A combok tetejére tegyél egy kis darab vajat, majd közepes lángon süsd szép pirosra.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Téli nyársonsült

Hozzávalók:

  • 50 dkg szűzpecsenye
  • 10 dkg sütőtök
  • 1 fej hagyma
  • 1 dl olaj
  • só, bors

Nyársra húzott húst nemcsak nyáron süthetsz. A sózott, borsozott húst és a tököt vágd azonos méretűre, a hagymát negyedeld fel. Húzd felváltva nyársra őket, majd hintsd meg olajjal. Egy tepsit bélelj ki alufóliával, erre fektesd a nyársakat. Told az egészet előmelegített sütőbe, és süsd addig, amíg a hús szép barnás-pirosas nem lesz.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük