4 ínycsiklandó, hipergyors sült szombatra
Ha nem tudod, mi legyen a szombati ebéd, és nincs kedved sokáig a konyhában időzni hétvégén, akkor válassz szaftos sültjeink közül.
A sült húsok ideális ebédet jelentenek a lusta szombatokra, hiszen nagyon gyorsan elkészíthetőek, és nincs velük túl sok munka.
A pácolás pár perc alatt megvan, utána pedig már csak ki kell sütni. A legtöbb sült húshoz ideális köret a saláta, de friss kenyérrel párosítva is tökéletes ebéd lehet.
Sült sertésszelet
Hozzávalók:
- 4 szelet sertéshús
- 2 gerezd fokhagyma
- 3-4 zsályalevél
- 1 citrom leve
- 4 evőkanál olívaolaj
- só
- bors
A fokhagymát passzírozd át, majd keverd össze a citromlével, az olívaolajjal, a sóval, a borssal és az apróra vágott vagy morzsolt zsályalevéllel.
A húsokat kicsit klopfold ki, majd pácold be egy-két órára. Serpenyőben, kevés olajon hirtelen süsd ki.
Boros kacsasült
Hozzávalók:
- 2 szelet kacsamell
- 15 dkg vaj
- 3 dl vörösbor
- fehérbors
- só
A kacsamellen irdald be a bőrt, majd sózd meg. A vajat serpenyőben olvaszd fel, majd a kacsamellet mindkét oldalán süsd elő. Add hozzá a bort, és ezzel együtt süsd puhára.
Olívás csirkecomb
Hozzávalók:
- 4 csirkecomb
- 3 fej vöröshagyma
- 10 dkg olívabogyó
- 2 evőkanál vaj
- 1 citrom
- olívaolaj
- só, bors
A hagymát vágd szeletekre, az olívabogyót is negyedeld, a csirkecombokat mosd meg, félbevágott citrommal dörzsöld át, majd sózd be. Egy tűzálló tálat olajozz ki, majd halmozd bele a hagymát és az olívabogyót, és erre fektesd a csirkét. A combok tetejére tegyél egy kis darab vajat, majd közepes lángon süsd szép pirosra.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Téli nyársonsült
Hozzávalók:
- 50 dkg szűzpecsenye
- 10 dkg sütőtök
- 1 fej hagyma
- 1 dl olaj
- só, bors
Nyársra húzott húst nemcsak nyáron süthetsz. A sózott, borsozott húst és a tököt vágd azonos méretűre, a hagymát negyedeld fel. Húzd felváltva nyársra őket, majd hintsd meg olajjal. Egy tepsit bélelj ki alufóliával, erre fektesd a nyársakat. Told az egészet előmelegített sütőbe, és süsd addig, amíg a hús szép barnás-pirosas nem lesz.
OLVASD EL EZT IS!
- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús
- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei
- csirke
- pulyka