4 ínycsiklandó, hipergyors sült szombatra
Ha nem tudod, mi legyen a szombati ebéd, és nincs kedved sokáig a konyhában időzni hétvégén, akkor válassz szaftos sültjeink közül.

Ez is érdekelhet

London gyerekkel is felejthetetlen: így tegyük kényelmessé az utat! (x)

Legyél az idei nyár divatdiktátora! (x)

Kellemetlen, gyakori vizelési inger: mit tehetsz ellene? (x)

A nő kétszer (x) - Szeretni kell, és pont.

Kimeríti a testet a kánikula: 4 bevált tipp a gyors felfrissüléshez (x)

beauty and style

8 frizura, amihez csak egy hajsütő kell: ezerszer dúsabb és nőiesebb így a bob fazon »

Egy borotvareklám, amelyben tényleg szőrösek a nők - Ezen nem kellene meglepődnünk »

Ilyen ruhákat a mesékben sem látsz: álomszép couture kínai tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sült húsok ideális ebédet jelentenek a lusta szombatokra, hiszen nagyon gyorsan elkészíthetőek, és nincs velük túl sok munka.

A pácolás pár perc alatt megvan, utána pedig már csak ki kell sütni. A legtöbb sült húshoz ideális köret a saláta, de friss kenyérrel párosítva is tökéletes ebéd lehet.

Sült sertésszelet

Hozzávalók:

  • 4 szelet sertéshús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3-4 zsályalevél
  • 1 citrom leve
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • bors

A fokhagymát passzírozd át, majd keverd össze a citromlével, az olívaolajjal, a sóval, a borssal és az apróra vágott vagy morzsolt zsályalevéllel.

A húsokat kicsit klopfold ki, majd pácold be egy-két órára. Serpenyőben, kevés olajon hirtelen süsd ki.

Boros kacsasült

Hozzávalók:

  • 2 szelet kacsamell
  • 15 dkg vaj
  • 3 dl vörösbor
  • fehérbors

A kacsamellen irdald be a bőrt, majd sózd meg. A vajat serpenyőben olvaszd fel, majd a kacsamellet mindkét oldalán süsd elő. Add hozzá a bort, és ezzel együtt süsd puhára.

Olívás csirkecomb

Hozzávalók:

  • 4 csirkecomb
  • 3 fej vöröshagyma
  • 10 dkg olívabogyó
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 citrom
  • olívaolaj
  • só, bors

A hagymát vágd szeletekre, az olívabogyót is negyedeld, a csirkecombokat mosd meg, félbevágott citrommal dörzsöld át, majd sózd be. Egy tűzálló tálat olajozz ki, majd halmozd bele a hagymát és az olívabogyót, és erre fektesd a csirkét. A combok tetejére tegyél egy kis darab vajat, majd közepes lángon süsd szép pirosra.

Téli nyársonsült

Hozzávalók:

  • 50 dkg szűzpecsenye
  • 10 dkg sütőtök
  • 1 fej hagyma
  • 1 dl olaj
  • só, bors

Nyársra húzott húst nemcsak nyáron süthetsz. A sózott, borsozott húst és a tököt vágd azonos méretűre, a hagymát negyedeld fel. Húzd felváltva nyársra őket, majd hintsd meg olajjal. Egy tepsit bélelj ki alufóliával, erre fektesd a nyársakat. Told az egészet előmelegített sütőbe, és süsd addig, amíg a hús szép barnás-pirosas nem lesz.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük