Ínycsiklandó házi hamburger 30 perc alatt
Grillen és serpenyőben
Felejtsd el a gyorséttermi változatot, készíts hamburgereket otthon, a kertben!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A modern gyorséttermek hamburgerkínálatát össze sem lehet hasonlítani az igazi bucizsemlébe bújtatott húspogácsás, csalamádés, salátaleveles, mustáros csodákkal, melyekkel egyre kevesebb helyen találkozhatsz.

Nemcsak egészségesebb sorozatgyártott társánál, de ízeiben is sokkal gazdagabb, ráadásul olyan hozzávalókat pakolhatsz a két zsemle közé, amilyeneket szemed-szád megkíván.

Hamburger házilag

Hozzávalók:

  • 25 dkg darált marhahús
  • 2 paradicsom
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 tojás
  • fél vöröshagyma
  • savanyú uborka
  • néhány salátalevél
  • ketchup
  • mustár
  • só, bors
  • 1 csomag buci

A vöröshagymát aprítsd fel, dolgozd össze a darált hússal és a tojással, fűszerezed sóval, borssal ízlésed szerint. Formázz belőle hamburgerhúsokat, grillezd meg őket a kerti sütőn, vagy ha erre nincs lehetőséged, akkor kevés olajon serpenyőben.

Pácolj húst!

Ha úgy döntöttél, nem csak egyfajta húst készítesz a nagy sütögetés alkalmával, akkor ismerd meg a legfinomabb pácolási módokat!

A hamburgerzsemlét vágd ketté, a zöldségeket szeleteld fel. Az alsó zsemlét kend meg mustárral, majd helyezz rá egy salátalevelet. Rétegezed a húst és a többi zöldséget tetszésed szerint a tetejére, ketchuppal locsold meg, majd fedd le a zsemle másik felével. Ízlésed szerint sajttal, csalamádéval vagy különböző csípős szószokkal is gazdagíthatod.

Ezt is szeretjük