Ínycsiklandó házi hamburger 30 perc alatt
Grillen és serpenyőben
Felejtsd el a gyorséttermi változatot, készíts hamburgereket otthon, a kertben!

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Kisminkelte az anyukáját, és 10 évet fiatalított rajta: ennyit számít egy kis festék, ha jól kerül fel »

Divatos, szexi harisnyák az ünnepi ruhához: megdobják az önbizalmat »

Miért imádjuk a karácsonyi pulcsikat? (x) »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A modern gyorséttermek hamburgerkínálatát össze sem lehet hasonlítani az igazi bucizsemlébe bújtatott húspogácsás, csalamádés, salátaleveles, mustáros csodákkal, melyekkel egyre kevesebb helyen találkozhatsz.

Nemcsak egészségesebb sorozatgyártott társánál, de ízeiben is sokkal gazdagabb, ráadásul olyan hozzávalókat pakolhatsz a két zsemle közé, amilyeneket szemed-szád megkíván.

Hamburger házilag

Hozzávalók:

  • 25 dkg darált marhahús
  • 2 paradicsom
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 tojás
  • fél vöröshagyma
  • savanyú uborka
  • néhány salátalevél
  • ketchup
  • mustár
  • só, bors
  • 1 csomag buci

A vöröshagymát aprítsd fel, dolgozd össze a darált hússal és a tojással, fűszerezed sóval, borssal ízlésed szerint. Formázz belőle hamburgerhúsokat, grillezd meg őket a kerti sütőn, vagy ha erre nincs lehetőséged, akkor kevés olajon serpenyőben.

Pácolj húst!

Ha úgy döntöttél, nem csak egyfajta húst készítesz a nagy sütögetés alkalmával, akkor ismerd meg a legfinomabb pácolási módokat!

A hamburgerzsemlét vágd ketté, a zöldségeket szeleteld fel. Az alsó zsemlét kend meg mustárral, majd helyezz rá egy salátalevelet. Rétegezed a húst és a többi zöldséget tetszésed szerint a tetejére, ketchuppal locsold meg, majd fedd le a zsemle másik felével. Ízlésed szerint sajttal, csalamádéval vagy különböző csípős szószokkal is gazdagíthatod.

Ezt is szeretjük