4 husi, ha kirándulni mész
Az időjárás most igazán kedvez a nagy kirándulásoknak és túráknak. Mire vársz? Hátizsákra fel! De az ételellátmányt se felejtsd el! Adunk egy kis segítséget, hogy bírd a sok sétát!

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Virágillatú parfüm házilag: egyszerűen elkészítheted a saját illatod »

Puha és meleg pulcsik karácsonyi mintával – Árakkal és lelőhelyekkel »

Ha válaszolsz erre a 3 kérdésre, tudni fogod, milyen legyen az esküvői sminked »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Töltött dagadó

Hozzávalók:

  • 1 db dagadó - kérd meg a hentest, hogy szúrja fel, mert otthon nem fog menni
  • 30 dkg darált sertéscomb
  • egy kisebb fej hagyma
  • fél kg krumpli
  • 4 db tojás
  • 3 db zsemle
  • zsír vagy vaj
  • bors
  • őrölt pirospaprika

A dagadót jól mosd meg, jól sózd be. Ezután készítsd el a tölteléket. A hagymát kevés zsíron pirítsd üvegesre, pirospaprikával hintsd meg, és tedd bele a darált sertéscombot.

Sózd meg, és fedő alatt párold félpuhára. Hagyd kihűlni. Három tojást főzz keményre. A zsemléket áztasd meg langyos vízben. A megfőtt tojásokat hámozd meg, és szeleteld fel apróra. A zsömléket csavard ki. A meghűlt darált húshoz keverd hozzá a kicsavart zsemléket, a felszeletelt tojásokat, és egy nyers tojást is üss bele. Sóval, borssal, pirospaprikával ízesítsd, és töltsd meg vele a dagadót. A végét varrd be, vagy hústűvel tűzd meg, hogy sütés közben ki ne bugyogjon a szaftja.

Tedd kizsírozott vagy kivajazott lábasba, olyan nagyba, hogy jól elférjen, majd a tetejére is tegyél fagyos zsírszeleteket vagy vajdarabokat. Alufóliával fedd le, és tedd sütőbe nagyon kis lángra. Másfél óra múlva hámozd meg, mosd le, és sózd be a krumplikat, majd tedd a dagadó mellé a sütőbe. Addig süsd az egészet alufólia alatt, amíg a hús megpuhul. Ekkor vedd le az alufóliát, és süsd szép pirosra a tetejét. Köretnek a megsült krumpli nagyon finom, de pótolhatod krumplipürével, esetleg párolt káposztával is. Savanyúságként uborkasaláta, csemegeuborka, kovászolt uborka illik hozzá.

Baconbe göngyölt csirkemáj

Hozzávalók:

  • 20 dkg csirkemáj
  • 8-10 dkg bacon

A megmosott csirkemájat darabonként csomagold egy-egy szelet baconbe, és egy tűzálló tálba szorosan egymás mellé rakd le. Sózni nem kell, a szalonna miatt. Előmelegített sütőben először lefedve, majd fedő nélkül süsd szép pirosra.

Töltött karaj szezámmagos bundában

Hozzávalók:

  • 80 dkg kicsontozott sertéskaraj
  • 10 dkg gomba
  • 10 dkg piros kaliforniai paprika
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 5 dkg derített vaj
  • 1 evőkanál bazsalikompesto
  • liszt
  • tojás
  • prézli
  • szezámmag
  • bors
  • steakfűszerkeverék

A karajt oszd 4 szeletre, azokat középen vágd be, nyisd ki, mint egy könyvet, és fólia alatt klopfold ki 3-4 mm vastagra, szórd meg steakfűszerporral, és tedd félre. A klopfolásnál a fólia abban segít, hogy ne szakadjon ki a szelet, és ne repkedjenek húscafatok a konyhában. Vajon pirítsd meg az apróra kockázott gombát és paprikát. Ízesítsd a pestoval, a fokhagymával, sóval, borssal, és még melegen szórd meg a reszelt sajttal. A masszát oszd négyfelé, és töltsd a karajszeletekbe. Hajtsd össze a húst - összetűzni nem feltétlenül kell, mert a sajt összefogja, de meg is tűzheted. A szeleteket panírozd lisztbe, tojásba és szezámmaggal elkevert prézlibe. Bő, forró zsiradékban süsd elő, majd vedd ki az olajból, és a töltött húsokat 150 fokos sütőben süsd készre.

Aszalt szilvával töltött pulykamell

Hozzávalók:

  • 4 db tenyérnyi nagyságú pulykamellszelet
  • 16 szem aszalt szilva
  • 8 szelet bacon
  • őrölt feketebors
  • kakukkfű
  • 2 evőkanál olívaolaj

Tedd a pulykamell-szeleteket vágódeszkára, fedd be frissen tartó fóliával, majd klopfolóval ütögesd meg gyengén. Csorgasd meg olívaolajjal, szórd meg az őrölt feketeborssal és a kakukkfűvel. Tegyél mindegyik szelet közepébe egymás mellé négy szem aszalt szilvát, göngyöld fel, nyomd jól össze, majd tekerd be a szalonnával. Tedd a begöngyölt húsokat sütőlapra - célszerű, ha a tepsibe sütőpapírt teszel, könnyebb lesz majd elmosogatni -, és süsd előmelegített sütőben 190 fokon 15-18 percig. Ha elkészült, ferdén vágd három darabra, körítsd sütőtökpürével és rozmaringgal megsütött körtével. A sütőtökpüréhez a sütőben megsütött tökhúst még melegen tedd keverőtálba, adj hozzá vajat, fűszerezd kevéske őrölt szerecsendióval, majd keverd habosra, mint a krumplipürét.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük