4 husi, ha kirándulni mész
Az időjárás most igazán kedvez a nagy kirándulásoknak és túráknak. Mire vársz? Hátizsákra fel! De az ételellátmányt se felejtsd el! Adunk egy kis segítséget, hogy bírd a sok sétát!
Töltött dagadó
Hozzávalók:
- 1 db dagadó - kérd meg a hentest, hogy szúrja fel, mert otthon nem fog menni
- 30 dkg darált sertéscomb
- egy kisebb fej hagyma
- fél kg krumpli
- 4 db tojás
- 3 db zsemle
- zsír vagy vaj
- só
- bors
- őrölt pirospaprika
A dagadót jól mosd meg, jól sózd be. Ezután készítsd el a tölteléket. A hagymát kevés zsíron pirítsd üvegesre, pirospaprikával hintsd meg, és tedd bele a darált sertéscombot.
Sózd meg, és fedő alatt párold félpuhára. Hagyd kihűlni. Három tojást főzz keményre. A zsemléket áztasd meg langyos vízben. A megfőtt tojásokat hámozd meg, és szeleteld fel apróra. A zsömléket csavard ki. A meghűlt darált húshoz keverd hozzá a kicsavart zsemléket, a felszeletelt tojásokat, és egy nyers tojást is üss bele. Sóval, borssal, pirospaprikával ízesítsd, és töltsd meg vele a dagadót. A végét varrd be, vagy hústűvel tűzd meg, hogy sütés közben ki ne bugyogjon a szaftja.
Tedd kizsírozott vagy kivajazott lábasba, olyan nagyba, hogy jól elférjen, majd a tetejére is tegyél fagyos zsírszeleteket vagy vajdarabokat. Alufóliával fedd le, és tedd sütőbe nagyon kis lángra. Másfél óra múlva hámozd meg, mosd le, és sózd be a krumplikat, majd tedd a dagadó mellé a sütőbe. Addig süsd az egészet alufólia alatt, amíg a hús megpuhul. Ekkor vedd le az alufóliát, és süsd szép pirosra a tetejét. Köretnek a megsült krumpli nagyon finom, de pótolhatod krumplipürével, esetleg párolt káposztával is. Savanyúságként uborkasaláta, csemegeuborka, kovászolt uborka illik hozzá.
Baconbe göngyölt csirkemáj
Hozzávalók:
-
20 dkg csirkemáj
-
8-10 dkg bacon
A megmosott csirkemájat darabonként csomagold egy-egy szelet baconbe, és egy tűzálló tálba szorosan egymás mellé rakd le. Sózni nem kell, a szalonna miatt. Előmelegített sütőben először lefedve, majd fedő nélkül süsd szép pirosra.
Töltött karaj szezámmagos bundában
Hozzávalók:
-
80 dkg kicsontozott sertéskaraj
-
10 dkg gomba
-
10 dkg piros kaliforniai paprika
-
15 dkg reszelt sajt
-
2 gerezd zúzott fokhagyma
-
5 dkg derített vaj
-
1 evőkanál bazsalikompesto
-
liszt
-
tojás
-
prézli
-
szezámmag
-
só
-
bors
-
steakfűszerkeverék
A karajt oszd 4 szeletre, azokat középen vágd be, nyisd ki, mint egy könyvet, és fólia alatt klopfold ki 3-4 mm vastagra, szórd meg steakfűszerporral, és tedd félre. A klopfolásnál a fólia abban segít, hogy ne szakadjon ki a szelet, és ne repkedjenek húscafatok a konyhában. Vajon pirítsd meg az apróra kockázott gombát és paprikát. Ízesítsd a pestoval, a fokhagymával, sóval, borssal, és még melegen szórd meg a reszelt sajttal. A masszát oszd négyfelé, és töltsd a karajszeletekbe. Hajtsd össze a húst - összetűzni nem feltétlenül kell, mert a sajt összefogja, de meg is tűzheted. A szeleteket panírozd lisztbe, tojásba és szezámmaggal elkevert prézlibe. Bő, forró zsiradékban süsd elő, majd vedd ki az olajból, és a töltött húsokat 150 fokos sütőben süsd készre.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Aszalt szilvával töltött pulykamell
Hozzávalók:
-
4 db tenyérnyi nagyságú pulykamellszelet
-
16 szem aszalt szilva
-
8 szelet bacon
-
őrölt feketebors
-
só
-
kakukkfű
-
2 evőkanál olívaolaj
Tedd a pulykamell-szeleteket vágódeszkára, fedd be frissen tartó fóliával, majd klopfolóval ütögesd meg gyengén. Csorgasd meg olívaolajjal, szórd meg az őrölt feketeborssal és a kakukkfűvel. Tegyél mindegyik szelet közepébe egymás mellé négy szem aszalt szilvát, göngyöld fel, nyomd jól össze, majd tekerd be a szalonnával. Tedd a begöngyölt húsokat sütőlapra - célszerű, ha a tepsibe sütőpapírt teszel, könnyebb lesz majd elmosogatni -, és süsd előmelegített sütőben 190 fokon 15-18 percig. Ha elkészült, ferdén vágd három darabra, körítsd sütőtökpürével és rozmaringgal megsütött körtével. A sütőtökpüréhez a sütőben megsütött tökhúst még melegen tedd keverőtálba, adj hozzá vajat, fűszerezd kevéske őrölt szerecsendióval, majd keverd habosra, mint a krumplipürét.
OLVASD EL EZT IS!
- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús
- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei
- csirke
- pulyka