Sűrű, krémes házi szezámpaszta - Így készül a tahini
Ha rajongsz a keleti konyháért, akkor feltétlenül próbáld ki a házi szezámpasztát, sok ételhez jól jön.

Sűrű, krémes házi szezámpaszta - Így készül a tahini
Nyereményjáték

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

összesen 2 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

A NASA űrhajósai és világsztárok is alávetették magukat ennek a műtétnek - Magyar találmány (x)

Szív- és érrendszeri betegségeket okozhat, mégis kevesen ismerik ezt a szövődményt - Lehet tenni ellene (x)

Milyen az arcformád? Mutatjuk, melyik ékszer illik hozzá a legjobban

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

beauty and style

Egy színésznő, 8 frizura: Blake Lively legnagyobb átalakulásai »

7 ruhadarab, ami láthatatlanná tesz: beolvad a környezetbe »

Így viseld a válltömést 2018-ban: nagyon úgy tűnik, hogy újra trendi lesz »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tahini nem más, mint értékes anyagokkal teli, őrölt szezámmagból készített, krémes állagú paszta, amit sütés-főzés során sokszor felhasználhatsz. Nélkülözhetetlen például a hummusz készítésekor, de önmagában, mártogatósként is kínálhatod.  

Hozzávalók:

  • 10 dkg szezámmag
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • víz
Recept idők

Elkészítés:

Lehetőleg olyan szezámmagot válassz, aminek van héja, mert sokkal több benne a kalcium. Tedd egy serpenyőbe vagy lábosba, és közepes hőmérsékleten, kevergetve vagy az edényt gyakran rázogatva pirítsd meg. Légy résen, mert hamar megég, és akkor a szezámmag keserű lesz.
 

Ezt követően tedd át egy turmixgépbe, add hozzá az olajat és a megpucolt fokhagymát, majd turmixold össze. Ha szükséges, önts hozzá annyi vizet, hogy krémszerű legyen az állaga. Zárható üvegben a hűtőben egy-két hétig eláll.

Blog.hu ajánló