Házi birsalmasajt kevés munkával: így tedd el az ízletes csemegét
A jellegzetes illatú, egyszerre fanyar és édeskés birsalmasajt megunhatatlan. Évről évre el kell készíteni.

Házi birsalmasajt kevés munkával: így tedd el az ízletes csemegét
Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Idén cseréld a télikabátot fürdőrucira – Ezért érdemes Thaiföldre utaznod! (x)

beauty and style

3 természetes hajvilágosító módszer, ha télen is napszítta tincseket szeretnél »

Elrontottad a szemsminkedet? Ettől az 1 perces trükktől profi munkának fog tűnni »

A téli szezon legdivatosabb hajszínei és frizurái: a természetes nőiesség a fodrászok új mottója »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Már bőven tart a birsalmaszezon, így könnyen hozzájuthatsz az egészséges, vitaminban gazdag gyümölcshöz. Önmagában is finom, jól illik sajtokhoz, sültekhez, sőt, sütiket is feldobhatsz vele. Mogyoróval, dióval még finomabb, érdemes többféle formában készíteni. Karácsonyi ajándéknak is félretehetsz belőle. 

Házi birsalmasajt recept

Hozzávalók:

  • 1.5 kg hámozott birsalma
  • 80 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom
Recept idők

Elkészítés:

A birsalmát alaposan mosd meg, a magházat és a hibás részeket távolítsd el, majd vágd négy részre. Rakd egy lábosba, és öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Főzd puhára körülbelül 25 perc alatt. 
 

Ha kicsit hűl, hámozd meg, és pépesítsd botmixerrel. A pürét rakd egy vastagabb falú edénybe, add hozzá a cukrot, a vaníliát, a citrom frissen facsart levét, és főzd sűrűre. Közben gyakran kavargasd, nehogy leégjen. Akkor jó, ha egy kis tányérra cseppentesz keveset, és nem folyik szét. Ha szoba-hőmérsékletűre hűl, öntsd át tetszőleges formába. Másfél-két centinél ne legyen vastagabb. Várd meg, míg megszilárdul egy-két nap alatt. Amíg dermed, ne tedd hűtőbe. Öntsd ki a formából, és tárold száraz, hűvös helyen. 

Ezt is szeretjük