Zöldségekkel töltött Hasselback-csirke: a sok sajt ropogósra sül a tetején
A Hasselback-csirkét csak be kell vagdosni, majd mehet bele mindenféle finomság, például sok zöldség.

hasselback
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha változatosan szeretnéd elkészíteni a csirkemellet, süsd meg Hasselback módon: vágd be, a mélyedéseket töltsd meg paprikával és paradicsommal, a tetejére pedig reszelt sajt kerül, ami a sütőben ropogósra sül. A pácnak köszönhetően a hús nem szárad ki. Sült zöldbabbal és édesburgonya-pürével tálalva a bikiniszezon előtt is bátran eheted.

Hasselback-csirkemell zöldségekkel

Hozzávalók:

  • 60 dkg filézett csirkemell
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 4 db paradicsom
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db kaliforniai paprika
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom
  • 1 csokor újhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemelleket keresztben vagdosd be egy éles késsel, és dörzsöld be kevés sóval. Három evőkanál olívaolajat keverj össze a borssal és a zúzott fokhagymagerezdekkel. Ezzel kend be a húst, és ha van időd, pihentesd a hűtőben egy órát.
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A paprikát, a paradicsomot és az újhagymát szeleteld fel, szórd meg bazsalikommal, és keverd össze egy evőkanál olívaolajjal. A zöldségeket nyomkodd a csirke zsebeibe, szórd meg a tetejüket reszelt sajttal. Tedd zsiradékkal kikent sütőbe, önts alá vizet, és alufóliával letakarva süsd 40-45 percig. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, és hagyd, hogy a sajt ropogósra piruljon rajta.
A krumplit is elkészítheted Hasselback módon: a zsebekbe ekkor kolbász és sajt kerül.

Ezt is szeretjük