Zöldségekkel töltött Hasselback-csirke: a sok sajt ropogósra sül a tetején
A Hasselback-csirkét csak be kell vagdosni, majd mehet bele mindenféle finomság, például sok zöldség.

- Tükörsima, egyenes frizura károsodás nélkül: ezeket az alapszabályokat tartsd be hajvasaláskor »
- Nőies karcsúsító tippek a gyönyörű modelltől: így érdemes öltözni, ha nem ívelt, hanem egyenes a derékvonal »
- A 64 éves Sharon Stone testhezálló ruhákban mutatta meg csodás alakját: kivillantotta formás lábait »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Átmennél most a földrajzérettségin? 10 kérdés, amire tudni kellett a választ
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- 121 kilóról indult, 45 kilót fogyott CICO-diétával az édesanya: így néz ki most a kétgyerekes Colleen
Ha változatosan szeretnéd elkészíteni a csirkemellet, süsd meg Hasselback módon: vágd be, a mélyedéseket töltsd meg paprikával és paradicsommal, a tetejére pedig reszelt sajt kerül, ami a sütőben ropogósra sül. A pácnak köszönhetően a hús nem szárad ki. Sült zöldbabbal és édesburgonya-pürével tálalva a bikiniszezon előtt is bátran eheted.
Hasselback-csirkemell zöldségekkel
Hozzávalók
- 60 dkg filézett csirkemell
- 15 dkg reszelt sajt
- 4 db paradicsom
- 4 evőkanál olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db kaliforniai paprika
- 1 teáskanál szárított bazsalikom
- 1 csokor újhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkemelleket keresztben vagdosd be egy éles késsel, és dörzsöld be kevés sóval. Három evőkanál olívaolajat keverj össze a borssal és a zúzott fokhagymagerezdekkel. Ezzel kend be a húst, és ha van időd, pihentesd a hűtőben egy órát.
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A paprikát, a paradicsomot és az újhagymát szeleteld fel, szórd meg bazsalikommal, és keverd össze egy evőkanál olívaolajjal. A zöldségeket nyomkodd a csirke zsebeibe, szórd meg a tetejüket reszelt sajttal. Tedd zsiradékkal kikent sütőbe, önts alá vizet, és alufóliával letakarva süsd 40-45 percig. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, és hagyd, hogy a sajt ropogósra piruljon rajta.
A krumplit is elkészítheted Hasselback módon: a zsebekbe ekkor kolbász és sajt kerül.
Még több recept