Krémes, tejszínes édesburgonya-püré: ne hagyd ki belőle a gyömbért se
A hagyományos krumpli egészségesebb alternatívája lehet ez a tejszínes, krémes édesburgonya-püré, amit a gyömbér bolondít meg.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Hemzsegnek az online vásárlók, miközben konganak az ürességtől a butikok: a járványhelyzet átírta a vásárlási szokásokat »
- Elképesztően nőies és sokoldalú trend tér vissza: a kordbársony cuccok idén így ütősek »
- A legerősebb vízhajtó smoothie receptek: pár nap alatt segítenek megszüntetni a puffadást »
- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- 16 éves lett Deustch Anita és Kinizsi Ottó nagyobbik lánya: Emma gyönyörű tini
- 10 kép Észak-Koreából, amiért kitiltást kapott a fotós – Ezt az arcát senki nem láthatja az országnak
- 122 éves koráig élt a francia asszony: különös képeken mutatjuk hosszú életét
Magyarországon is egyre többen ismerik és szeretik az édesburgonyát. A kívülről krumplira hasonlító, de ízében inkább a sárgarépára és a sütőtökre emlékeztető zöldség vonzó köret lehet azok számára, akik szívesen túllépnének a rizs és a burgonya egyeduralmán. Tálaláskor még dióval és petrezselyemmel is feldobhatod.
Tejszínes édesburgonya-püré
Hozzávalók:
- 70 dkg édesburgonya
- 12 dkg vaj
- 2 dl tejszín
- 2 evőkanál reszelt gyömbér
- 1 mokkáskanál fahéj
- só
- bors
Elkészítés:
Az édesburgonyát hámozd meg, vágd kis kockákra, és főzd puhára körülbelül 20-25 perc alatt. Az állagát legkönnyebben úgy ellenőrizheted, ha beleszúrsz egy villát. Amikor már könnyen belemegy, vedd le a tűzről, és szűrd le.
Közben reszeld le a gyömbért. Az édesburgonyát még melegen keverd össze a vajjal, a reszelt gyömbérrel, az őrölt fahéjjal, a sóval és a borssal. Krumplinyomóval törd össze, majd fokozatosan adj hozzá annyi tejszínt, hogy krémes legyen.
Az édesburgonya juharszirupos mázban is kitűnő, ragacsosan még különlegesebb.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept