Krémes, tejszínes édesburgonya-püré: ne hagyd ki belőle a gyömbért se
A hagyományos krumpli egészségesebb alternatívája lehet ez a tejszínes, krémes édesburgonya-püré, amit a gyömbér bolondít meg.

edesbugonya-pure
Ez is érdekelhet

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Plüsshódok a beteg gyerekekért (x)

Hogyan gondozd a kutyádat? Egészség most és mindenkor (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

beauty and style

A Gucci menő időutazása minden elmaradt buliért kárpótol: végre egy vicces reklám »

Nem kell sok ahhoz, hogy télen is ragyogjon a bőr: finom illatú testápoló csomagot teszteltünk »

Mindig elegáns lesz a sál, ha így kötöd meg: egyszerű technikák, amiktől garantáltan nőies lesz a megjelenés »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Magyarországon is egyre többen ismerik és szeretik az édesburgonyát. A kívülről krumplira hasonlító, de ízében inkább a sárgarépára és a sütőtökre emlékeztető zöldség vonzó köret lehet azok számára, akik szívesen túllépnének a rizs és a burgonya egyeduralmán. Tálaláskor még dióval és petrezselyemmel is feldobhatod. 

Tejszínes édesburgonya-püré

Hozzávalók:

  • 70 dkg édesburgonya
  • 12 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál reszelt gyömbér
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Az édesburgonyát hámozd meg, vágd kis kockákra, és főzd puhára körülbelül 20-25 perc alatt. Az állagát legkönnyebben úgy ellenőrizheted, ha beleszúrsz egy villát. Amikor már könnyen belemegy, vedd le a tűzről, és szűrd le. 
 

Közben reszeld le a gyömbért. Az édesburgonyát még melegen keverd össze a vajjal, a reszelt gyömbérrel, az őrölt fahéjjal, a sóval és a borssal. Krumplinyomóval törd össze, majd fokozatosan adj hozzá annyi tejszínt, hogy krémes legyen.
Az édesburgonya juharszirupos mázban is kitűnő, ragacsosan még különlegesebb. 

Ezt is szeretjük