Krémes, tejszínes édesburgonya-püré: ne hagyd ki belőle a gyömbért se
A hagyományos krumpli egészségesebb alternatívája lehet ez a tejszínes, krémes édesburgonya-püré, amit a gyömbér bolondít meg.


- Soma lányának esküvői fotója: a 29 éves Hanna különleges menyasszony volt
- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Gyönyörű kis tó Budapesttől egy karnyújtásnyira: homokos stranddal és jó hangulattal vár a Domonyvölgyi-víztározó
- A 48 éves Dobó Kata hupikék fürdőruhában pózolt: karcsú, mint egy modell
Magyarországon is egyre többen ismerik és szeretik az édesburgonyát. A kívülről krumplira hasonlító, de ízében inkább a sárgarépára és a sütőtökre emlékeztető zöldség vonzó köret lehet azok számára, akik szívesen túllépnének a rizs és a burgonya egyeduralmán. Tálaláskor még dióval és petrezselyemmel is feldobhatod.
Tejszínes édesburgonya-püré
Hozzávalók
- 70 dkg édesburgonya
- 12 dkg vaj
- 2 dl tejszín
- 2 evőkanál reszelt gyömbér
- 1 mokkáskanál fahéj
- só
- bors
Elkészítés:
Az édesburgonyát hámozd meg, vágd kis kockákra, és főzd puhára körülbelül 20-25 perc alatt. Az állagát legkönnyebben úgy ellenőrizheted, ha beleszúrsz egy villát. Amikor már könnyen belemegy, vedd le a tűzről, és szűrd le.
Közben reszeld le a gyömbért. Az édesburgonyát még melegen keverd össze a vajjal, a reszelt gyömbérrel, az őrölt fahéjjal, a sóval és a borssal. Krumplinyomóval törd össze, majd fokozatosan adj hozzá annyi tejszínt, hogy krémes legyen.
Az édesburgonya juharszirupos mázban is kitűnő, ragacsosan még különlegesebb.
Még több recept