Illatos, zamatos hagymás pogácsa
A vasárnapi leves mellé
Egy zsírosabb, laktató leves mellé jólesik valami kenyérféle vagy egy frissen sült pogácsa.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Azt hitték, megszaladt a Photoshop a Balmain reklámjában: pedig ennél nagyobb csavar van benne »

Álomszép esküvői ruhák 2019-re: vad tájak inspirálták a magyar tervezőt »

Zsírgyilkos kardió edzés: csak 30 perc, de van olyan hatékony, mint a futás »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A hagyma jellegzetes íze és illata feldobja az egyébként is remek pogácsát, így együtt kívánni se lehet jobbat egy jó nagy tányér forrón gőzölgő, laktató leves, például egy babgulyás mellé.

Nemcsak hagymával dobhatod fel kedvenc pogácsádat, hanem káposztával és persze az örök kedvenc sajtokkal is.

Hagymás pogácsa

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 1 evőkanálnyi só
  • 1 dl langyos tej
  • 3 dkg friss élesztő
  • 1 csapott evőkanálnyi cukor
  • 2,5 dl tejföl
  • 2-3 közepes fej lilahagyma
  • zsiradék a hagyma pirításához

Elkészítés ideje:

120 perc.

Elkészítés menete:

Az élesztőt futtasd fel a cukor társaságában a tejben. A lisztet mérd ki egy tálba, add hozzá a sót, üsd bele a tojást, kapard bele a tejfölt, majd ha felfutott, add hozzá az élesztőt is. Dolgozd össze jó alaposan a hozzávalókat, hogy egy közepesen lágy masszát kapj, majd langyos helyre tedd félre pihenni fél órára. Amikor ez letelt, dolgozd át újra. és hagyd további fél órát pihenni, majd ismételd meg ezt még egyszer.

Az utolsó fél óra végének közeledtével a hagymát kockázd fel, most nem szükséges annyira, mint amikor más ételekhez készíted elő, inkább legyenek kicsit nagyobbak a darabok.

Zsiradékon pirítsd meg őket, ügyelve, hogy ne égjenek le. A megkelt tésztát nyújtsd ki, a hagyma nagyobb felét szórd rá, majd hajtogasd be, utána ismét nyújtsd ki, szórd meg a maradék hagymával, újra hajtogasd be, majd hagyd pihenni még fél órát így.

Miután letelt az idő, melegítsd elő a sütőt 200 fokra, majd szaggasd ki a pogácsákat, és tedd őket sütőpapírral bélelt tepsibe. Amikor elég meleg a sütő, told be őket, és körülbelül 15 perc alatt süsd készre. 

Klasszikusok a konyhából

Egy-egy jól bevált sütemény mindig jókedvre deríthet, süss valami finomat!

Ezt is szeretjük