Vajpuha, hagymás-paradicsomos csirkemáj: sütőben sütve még finomabb
A fűszeres, omlós, hagymás-paradicsomos csirkemáj hidegen-melegen kitűnő.

Vajpuha, hagymás-paradicsomos csirkemáj: sütőben sütve még finomabb
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hagymás-paradicsomos csirkemáj egyszerű és gyors fogás, mégis elkápráztathatod vele a családot. Ha tepsiben sütöd, nem fog úszni az olajban, és a fröcsögést is megúszod. Köretként kínálhatsz hozzá krumplit, rizst vagy akár salátát is. A zsírját nehogy kidobd, jó lesz majd a kenyeredre. 
 

Hagymás-paradicsomos csirkemáj

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg csirkemáj
  • 1 db vöröshagyma
  • 20 dkg paradicsom
  • 1 ág bazsalikom
  • 1 teáskanál aprított rozmaring
  • bors
  • zsír
Recept idők

Elkészítés:

A májat tisztítsd meg, majd mosd meg alaposan, és itasd le róla a nedvességet. A nagyságtól függően vágd két-három darabra. A hagymát pucold meg, szeleteld fel. Egy tűzálló edényt kenj ki kevés zsírral, rakd bele a májat, a hagymát és a darabokra vágott paradicsomot. Ízesítsd rozmaringgal, bazsalikomlevelekkel, borssal, és fóliázd le.
 

Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 20 percig, majd a fóliát levéve még 15 percig pirítsd. Közben óvatosan forgasd át a májat. Mielőtt kivennéd a sütőből, ellenőrizd. Szúrj egy hústűt az egyik vastagabb szelet közepébe. Ha nem jön ki belőle véres folyadék, elkészült. 

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük