Vajpuha, hagymás-paradicsomos csirkemáj: sütőben sütve még finomabb
A fűszeres, omlós, hagymás-paradicsomos csirkemáj hidegen-melegen kitűnő.

Vajpuha, hagymás-paradicsomos csirkemáj: sütőben sütve még finomabb
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Azt hitték, megszaladt a Photoshop a Balmain reklámjában: pedig ennél nagyobb csavar van benne »

Álomszép esküvői ruhák 2019-re: vad tájak inspirálták a magyar tervezőt »

Zsírgyilkos kardió edzés: csak 30 perc, de van olyan hatékony, mint a futás »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A hagymás-paradicsomos csirkemáj egyszerű és gyors fogás, mégis elkápráztathatod vele a családot. Ha tepsiben sütöd, nem fog úszni az olajban, és a fröcsögést is megúszod. Köretként kínálhatsz hozzá krumplit, rizst vagy akár salátát is. A zsírját nehogy kidobd, jó lesz majd a kenyeredre. 
 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 1 db vöröshagyma
  • 20 dkg paradicsom
  • 1 ág bazsalikom
  • 1 teáskanál aprított rozmaring
  • bors
  • zsír
Recept idők

Elkészítés:

A májat tisztítsd meg, majd mosd meg alaposan, és itasd le róla a nedvességet. A nagyságtól függően vágd két-három darabra. A hagymát pucold meg, szeleteld fel. Egy tűzálló edényt kenj ki kevés zsírral, rakd bele a májat, a hagymát és a darabokra vágott paradicsomot. Ízesítsd rozmaringgal, bazsalikomlevelekkel, borssal, és fóliázd le.
 

Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 20 percig, majd a fóliát levéve még 15 percig pirítsd. Közben óvatosan forgasd át a májat. Mielőtt kivennéd a sütőből, ellenőrizd. Szúrj egy hústűt az egyik vastagabb szelet közepébe. Ha nem jön ki belőle véres folyadék, elkészült. 

Ezt is szeretjük