4 gyors tepsis sült hús
Ha nincs kedved a hosszú hétvége tetemes részét a konyhában serénykedve tölteni, akkor próbáld ki a gyorsan elkészíthető tepsis sülteket, melyek fél óra alatt megvannak.
Szerencsére ismét hosszú hétvége elé nézünk. Ilyenkor van idő a konyhában tevékenykedni. Ha azonban nem a főzéssel szeretnéd eltölteni a három napot, készítsd el receptjeinket.
A következő husikat tepsiben készítheted el, így magukra is hagyhatod őket, amíg pirulnak.
Sült hal paradicsommal
Hozzávalók:
- 1,5 kg fehér húsú tengeri hal
- 2 hagyma
- 4 paradicsom
- fél pohár fehérbor
- 1 dl olívaolaj
- só
- bors
- petrezselyemzöld
A hagymát és a paradicsomot szeleteld fel. Kevés olajon kicsit párold meg mindkettőt, majd sózd, borsozd, és szórd rá a finomra vágott petrezselyemzöldet.
Egy kiolajozott tűzálló tálba tedd bele a megtisztított, szeletekre vágott vagy egészben hagyott halat, és locsold meg kevés fehérborral. Halmozd rá a paradicsomos hagymát, majd előmelegített sütőben, nem túl nagy lángon süsd maximum 20 percig.
Csirke citrommal
Hozzávalók:
- 4 egész csirkecomb
- 3 citrom
- 5 dkg vaj
- só
- bors
A csirkecombokat mosd meg, majd sózd meg. Egy félbevágott citrommal mindenhol alaposan dörzsöld be, majd ennek a citromnak a héját tedd a csirke bőre alá. Vajazz ki egy tűzálló tálat, a másik két citromot szeleteld fel. Tedd a csirkét a tálba, és tedd bele a citromszeleteket. A vajat vágd kockákra, és mindegyik csirkecombra tegyél több darabot belőle. Közepes lángon addig süsd, amíg aranybarna nem lesz a bőre.
Pikáns csirke
Hozzávalók:
- 4 csirkecomb
- 6 evőkanál olaj
- 1 evőkanál méz
- 2 szárított erős paprika
- 5-6 szem egész bors
- 1 citrom leve
- só
A csirkecombokat mosd meg. A borsot frissen őröld meg, a paprikát is törd össze, majd keverd össze az olajjal és a mézzel. Ezzel a páccal kenegesd meg a csirkecombok bőrét, de jusson belőle a bőr alá is. Tedd kiolajozott tepsibe vagy tűzálló tálba, majd közepes lángon süsd pirosra.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Hagymás szűzérmék
Hozzávalók:
- 75 dkg szűzpecsenye
- 4 vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 10 dkg vaj
- só
- őrölt bors
A szűzpecsenyéből vágj kis kerek lapokat, majd sózd be őket. A hagymát vágd félbe, majd szeleteld fel, ahogyan a megtisztított fokhagymagerezdeket is. A vajat olvaszd meg, és süsd elő a szűzérméket, majd tedd egy kivajazott tepsibe, add hozzá a hagymákat, és süsd addig, amíg a vöröshagymaszeletek meg nem puhulnak.
OLVASD EL EZT IS!
- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús
- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei
- csirke
- pulyka