Hipergyors sült húsok ebédre
Ha sok a tennivalód, mégis szeretnél egy finom ebédet feltálalni hétvégén, akkor receptjeink pont megfelelőek, hiszen nincs sok gond velük.

Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

beauty and style

Milyen típusú a hajad? Ez a fajta hajgumi illik hozzá a legjobban »

Kate Moss húga is gyönyörű: a 20 éves Lottie-ról különleges képek készültek »

Ezt a hajfestést bárki kipróbálhatja: ha nem tetszik, pár mozdulattal eltüntethető »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sült húsokban is az a jó, hogy nem lehet velük nagyot hibázni, és teljesen a fantáziádra van bízva, hogy mivel fűszerezed, vagy milyen zöldségeket, esetleg gyümölcsöket raksz be mellé a tepsibe. Amíg sül, addig mehetsz a dolgodra, nem kell vele törődni.

Szezámmagos kacsamell

Hozzávalók:

  • 1 kacsamellfilé
  • 2 evőkanál szezámmag
  • 2 evőkanál méz

A kacsamellet az esetleges tokoktól tisztítsd meg, a bőrét átlósan és keresztben vagdosd be, majd sózd, borsozd. Először a bőrös oldalával lefelé tedd a serpenyőbe, hogy a zsírja kisüljön, majd a másik oldalát is süsd meg. Ez 15 perc alatt megvan.

Ezután a kacsamellet vedd ki a serpenyőből, és bőrével felfelé fektesd egy kisebb tepsibe. Kend meg mézzel, és hintsd meg szezámmaggal. 220 fokra előmelegített sütőben süsd ropogósra.

Tojásos sült hús

Hozzávalók:

  • 6-8 szelet tarja
  • 8 tojás
  • 2 evőkanál mustár
  • fűszerek
  • ételízesítő
  • olaj

A hússzeletek mindkét oldalát hirtelen süsd meg, hogy kapjanak egy kis kérget. Utána sózd, fűszerezd ízlés szerint, és fektesd egy jénai aljára őket. A tojásokat a mustárral és az ételízesítővel keverd habosra robotgép segítségével, majd öntsd a húsra. Addig süsd, amíg a tojás megsül.

Almás-kefires sült hús

Hozzávalók:

  • 4-5 szelet hús
  • 2 közepes alma
  • 1 kefir
  • fehérbors
  • reszelt sajt

A hússzeleteket kicsit klopfold ki, és fűszerezd be. Fektesd őket egy kiolajozott tepsibe, helyezd rájuk a cikkekre vagy karikára vágott almát, és öntsd le a kefirrel. A tetejére szórj reszelt sajtot, de ezt akár el is hagyhatod. Addig süsd, amíg kis színt nem kap a teteje.

Kőrözöttes sült hús

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertésszűz
  • 50 dkg kőrözött
  • 20 dkg sajt
  • bors
  • liszt
  • olaj

A húsokat kissé klopfold ki, majd sózd be, forgasd meg lisztben, és hirtelen süsd ki olajon. Egy kiolajozott tepsibe szorosan egymás mellé fektesd le a szeleteket, majd kend be őket kőrözöttel. Szórj reszelt sajtot a tetejére. 180 fokon süsd pirosra a sajtot.

Márványsajtos hús

Hozzávalók:

  • 4-5 szelet hús
  • 2 dl tejföl
  • 2 dl tejszín
  • 20 dkg márványsajt
  • bors

A hússzeleteket klopfold ki, majd süsd meg olajon. A tejfölt és a tejszínt tedd föl melegedni, majd add hozzá a márványsajtot, és addig főzd, amíg teljesen el nem olvad, és kissé besűrűsödik. Sózd, borsozd. A húsokat fektesd egy tepsibe, öntsd le a márványsajtos szósszal, és süsd addig, amíg megbarnul a tetejük.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük