Hipergyors sült húsok ebédre

Ha sok a tennivalód, mégis szeretnél egy finom ebédet feltálalni hétvégén, akkor receptjeink pont megfelelőek, hiszen nincs sok gond velük.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sült húsokban is az a jó, hogy nem lehet velük nagyot hibázni, és teljesen a fantáziádra van bízva, hogy mivel fűszerezed, vagy milyen zöldségeket, esetleg gyümölcsöket raksz be mellé a tepsibe. Amíg sül, addig mehetsz a dolgodra, nem kell vele törődni.

Szezámmagos kacsamell

Hozzávalók:

  • 1 kacsamellfilé
  • 2 evőkanál szezámmag
  • 2 evőkanál méz

A kacsamellet az esetleges tokoktól tisztítsd meg, a bőrét átlósan és keresztben vagdosd be, majd sózd, borsozd. Először a bőrös oldalával lefelé tedd a serpenyőbe, hogy a zsírja kisüljön, majd a másik oldalát is süsd meg. Ez 15 perc alatt megvan.

Ezután a kacsamellet vedd ki a serpenyőből, és bőrével felfelé fektesd egy kisebb tepsibe. Kend meg mézzel, és hintsd meg szezámmaggal. 220 fokra előmelegített sütőben süsd ropogósra.

Tojásos sült hús

Hozzávalók:

  • 6-8 szelet tarja
  • 8 tojás
  • 2 evőkanál mustár
  • fűszerek
  • ételízesítő
  • olaj

A hússzeletek mindkét oldalát hirtelen süsd meg, hogy kapjanak egy kis kérget. Utána sózd, fűszerezd ízlés szerint, és fektesd egy jénai aljára őket. A tojásokat a mustárral és az ételízesítővel keverd habosra robotgép segítségével, majd öntsd a húsra. Addig süsd, amíg a tojás megsül.

Almás-kefires sült hús

Hozzávalók:

  • 4-5 szelet hús
  • 2 közepes alma
  • 1 kefir
  • fehérbors
  • reszelt sajt

A hússzeleteket kicsit klopfold ki, és fűszerezd be. Fektesd őket egy kiolajozott tepsibe, helyezd rájuk a cikkekre vagy karikára vágott almát, és öntsd le a kefirrel. A tetejére szórj reszelt sajtot, de ezt akár el is hagyhatod. Addig süsd, amíg kis színt nem kap a teteje.

Kőrözöttes sült hús

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertésszűz
  • 50 dkg kőrözött
  • 20 dkg sajt
  • bors
  • liszt
  • olaj

A húsokat kissé klopfold ki, majd sózd be, forgasd meg lisztben, és hirtelen süsd ki olajon. Egy kiolajozott tepsibe szorosan egymás mellé fektesd le a szeleteket, majd kend be őket kőrözöttel. Szórj reszelt sajtot a tetejére. 180 fokon süsd pirosra a sajtot.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Márványsajtos hús

Hozzávalók:

  • 4-5 szelet hús
  • 2 dl tejföl
  • 2 dl tejszín
  • 20 dkg márványsajt
  • bors

A hússzeleteket klopfold ki, majd süsd meg olajon. A tejfölt és a tejszínt tedd föl melegedni, majd add hozzá a márványsajtot, és addig főzd, amíg teljesen el nem olvad, és kissé besűrűsödik. Sózd, borsozd. A húsokat fektesd egy tepsibe, öntsd le a márványsajtos szósszal, és süsd addig, amíg megbarnul a tetejük.

Ezt is szeretjük