4 hipergyors szombati serpenyős recept
Kapd elő kedvenc serpenyődet, néhány ínycsiklandó hozzávalót, és üss össze percek alatt egy finom ebédet!
Földimogyorós sült zöldség
Hozzávalók 4 személyre:
- 75 dkg cukkíni
- 2 piros húsú paprika
- 10 dkg földimogyoró
- 3 evőkanál mogyoróolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1,5 dl zöldségleves
- 2 evőkanál szójaszósz
- 2 evőkanál mogyoróvaj
- só, bors
A zöldséget mosd meg. A cukkínit és a paprikát vágd vékony hasábokra.
A sózatlan földimogyorót olaj nélkül pirítsd aranybarnára. Az olajat forrósítsd fel, a cukkínit és a paprikát 3 percig erősen pirítsd.
Hámozd meg a fokhagymát, és összenyomva add a zöldségekhez. Keverd bele a zöldséglevet, a szójaszószt és a mogyoróvajat, majd párold 5 percig. Sózd és borsozd, végül szórd meg a mogyoróval.
Serpenyős krumpli
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg héjában főtt krumpli
- 3 sárgarépa
- 1 vöröshagyma
- 2 teáskanál kakukkfű
- 3 evőkanál vaj
- 20 dkg márványsajt
- só, bors
A krumplit és a répát hámozd meg, és reszeld durvára. A hagymát aprítsd fel. A kakukkfüvet morzsold össze, majd keverd össze az egészet. A vajat olvaszd meg egy nagy serpenyőben, oszlasd el benne a krumplis keveréket. Először pirítsd kis lángon 10 percig, majd nagy lángon 5 perc alatt süsd aranybarnára. Egy falapáttal szedd darabokra, fordítsd meg, és a másik oldalukat is süsd 5 percig. Márványsajtdarabkákkal megszórva tálald.
Zöldbabos hátszín
Hozzávalók 4 személyre:
- 40 dkg hátszín
- 50 dkg zöldbab, illetve ceruzabab
- 40 dkg sárgarépa
- 1 doboz csemegekukorica
- 1 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 piros chilipaprika
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 dl marhahúsleves
- 6 ág borsikafű
A húst vágd vékony szeletekre. A zöldségeket mosd meg, pucold meg, és aprítsd fel. A zöldbabot és a répát ferdén szeleteld fel, a hagymákat vágd egészen apró kockákra. A fűszereket is aprítsd fel.
2 evőkanál olajat melegíts fel egy nagy serpenyőben, majd a húst több adagban süsd aranybarnára, ehhez elég 2 perc.
Ha elkészültek, tedd őket félre, majd a maradék olajon futtasd át a hagymát, a fokhagymát és a paprikát. Add hozzá a babot és a répát, valamint a borsikafű felét. Párold 3 percig, majd öntsd fel a húslevessel, és lefedve további 10 percig főzd. A végén keverd hozzá a kukoricát és a húst, és párold 3 percig, közben szórd rá a maradék borsikafüvet, és ízesítsd sóval, borssal.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Borjúérmék
Hozzávalók 4 személyre:
- 8 borjúérme, egyenként körülbelül 8 dkg
- 1 citrom reszelt héja
- 75 dkg édeskömény
- 4 mogyoróhagyma
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál vaj
- 1,5 dl száraz fehérbor
- 3 dl tejszín
- 1 teáskanál dijoni mustár
A húst dörzsöld be a citromhéjjal és a borssal. Az édesköményt tisztítsd meg, majd szeleteld vékony csíkokra. A mogyoróhagymát pucold meg, és kockázd fel.
Az olajat serpenyőben hevítsd fel, és az érmék mindkét oldalát 2-3 percig süsd. Vedd ki a húst, sózd meg, és csomagold alufóliába, hogy ne száradjon ki.
Öntsd ki az olajat, a vajat olvaszd meg a serpenyőben, a mogyoróhagymát párold üvegesre. Add hozzá az édesköménycsíkokat, és 3 percig párold. Öntsd hozzá a bort, és 3 perc alatt sűrítsd be, add hozzá a tejszínt, és főzd további 5 percig. Vedd le a tűzről, keverd bele a mustárt és az édeskömény zöldjét. A mártást szedd tányérokra, és tedd rájuk az érméket.
Könnyen elkészíthető változatos ételek: minden gyorsan elkészül egy serpenyőben, és mosogatáskor is sok időt takaríthatsz meg.
Több mint 50 recept ínyenceknek és a hagyományos konyha kedvelőinek egyaránt.
Nemcsak recepteket találhatsz a könyvben, hanem hasznos elméleti tudásra is szert tehetsz: tanácsok a megfelelő serpenyő kiválasztásához, a sütés egyéb kellékei, a sütéshez alkalmas zsiradékok és a különféle konyhatechnikák bemutatása - mind benne van a könyvben.
Kiadja a Holló és Társa.
Ára 950 forint.
A könyvet itt rendelheted meg »
OLVASD EL EZT IS!
- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús
- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei
- csirke
- pulyka