4 hipergyors szombati serpenyős recept
Kapd elő kedvenc serpenyődet, néhány ínycsiklandó hozzávalót, és üss össze percek alatt egy finom ebédet!

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj ezektől a tippektől: látható lesz a különbség (x)

beauty and style

Hatalmas szemek 5 lépésben, pillanatok alatt - Így használd a fehér szemceruzát »

Ha különleges, miért ne adhatnád ajándékba: a legjobb szépségápolási csomagok karácsonyra »

Ez nem csak egy póló, segíthetsz vele: egyedi kollekció magyar tervezőtől és ismert zenészektől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Földimogyorós sült zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

  • 75 dkg cukkíni
  • 2 piros húsú paprika
  • 10 dkg földimogyoró
  • 3 evőkanál mogyoróolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl zöldségleves
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál mogyoróvaj
  • só, bors

A zöldséget mosd meg. A cukkínit és a paprikát vágd vékony hasábokra.

A sózatlan földimogyorót olaj nélkül pirítsd aranybarnára. Az olajat forrósítsd fel, a cukkínit és a paprikát 3 percig erősen pirítsd.

Hámozd meg a fokhagymát, és összenyomva add a zöldségekhez. Keverd bele a zöldséglevet, a szójaszószt és a mogyoróvajat, majd párold 5 percig. Sózd és borsozd, végül szórd meg a mogyoróval.

Serpenyős krumpli

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg héjában főtt krumpli
  • 3 sárgarépa
  • 1 vöröshagyma
  • 2 teáskanál kakukkfű
  • 3 evőkanál vaj
  • 20 dkg márványsajt
  • só, bors

A krumplit és a répát hámozd meg, és reszeld durvára. A hagymát aprítsd fel. A kakukkfüvet morzsold össze, majd keverd össze az egészet. A vajat olvaszd meg egy nagy serpenyőben, oszlasd el benne a krumplis keveréket. Először pirítsd kis lángon 10 percig, majd nagy lángon 5 perc alatt süsd aranybarnára. Egy falapáttal szedd darabokra, fordítsd meg, és a másik oldalukat is süsd 5 percig. Márványsajtdarabkákkal megszórva tálald.

Zöldbabos hátszín

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg hátszín
  • 50 dkg zöldbab, illetve ceruzabab
  • 40 dkg sárgarépa
  • 1 doboz csemegekukorica
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 piros chilipaprika
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 dl marhahúsleves
  • 6 ág borsikafű

A húst vágd vékony szeletekre. A zöldségeket mosd meg, pucold meg, és aprítsd fel. A zöldbabot és a répát ferdén szeleteld fel, a hagymákat vágd egészen apró kockákra. A fűszereket is aprítsd fel.
2 evőkanál olajat melegíts fel egy nagy serpenyőben, majd a húst több adagban süsd aranybarnára, ehhez elég 2 perc.
Ha elkészültek, tedd őket félre, majd a maradék olajon futtasd át a hagymát, a fokhagymát és a paprikát. Add hozzá a babot és a répát, valamint a borsikafű felét. Párold 3 percig, majd öntsd fel a húslevessel, és lefedve további 10 percig főzd. A végén keverd hozzá a kukoricát és a húst, és párold 3 percig, közben szórd rá a maradék borsikafüvet, és ízesítsd sóval, borssal.

Borjúérmék

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 borjúérme, egyenként körülbelül 8 dkg
  • 1 citrom reszelt héja
  • 75 dkg édeskömény
  • 4 mogyoróhagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál vaj
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • 3 dl tejszín
  • 1 teáskanál dijoni mustár

A húst dörzsöld be a citromhéjjal és a borssal. Az édesköményt tisztítsd meg, majd szeleteld vékony csíkokra. A mogyoróhagymát pucold meg, és kockázd fel.
Az olajat serpenyőben hevítsd fel, és az érmék mindkét oldalát 2-3 percig süsd. Vedd ki a húst, sózd meg, és csomagold alufóliába, hogy ne száradjon ki.
Öntsd ki az olajat, a vajat olvaszd meg a serpenyőben, a mogyoróhagymát párold üvegesre. Add hozzá az édesköménycsíkokat, és 3 percig párold. Öntsd hozzá a bort, és 3 perc alatt sűrítsd be, add hozzá a tejszínt, és főzd további 5 percig. Vedd le a tűzről, keverd bele a mustárt és az édeskömény zöldjét. A mártást szedd tányérokra, és tedd rájuk az érméket.

Cikkünk az 1 serpenyő - 50 recept című könyv segítségével készült.

Könnyen elkészíthető változatos ételek: minden gyorsan elkészül egy serpenyőben, és mosogatáskor is sok időt takaríthatsz meg.
Több mint 50 recept ínyenceknek és a hagyományos konyha kedvelőinek egyaránt.
Nemcsak recepteket találhatsz a könyvben, hanem hasznos elméleti tudásra is szert tehetsz: tanácsok a megfelelő serpenyő kiválasztásához, a sütés egyéb kellékei, a sütéshez alkalmas zsiradékok és a különféle konyhatechnikák bemutatása - mind benne van a könyvben.

Kiadja a Holló és Társa.
Ára 950 forint.
A könyvet itt rendelheted meg »

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Blog.hu ajánló