4 isteni rakottas vacsorára
Karikázz, rétegezz, öntsd nyakon egy kis szósszal, és már mehet is a sütőbe. A rakottast ilyen egyszerű elkészíteni, ráadásul biztos sikert arat.
Burgonyás mousaka
Hozzávalók:
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg vaj
- 1 babérlevél
- fél kg darált hús
- fél kg konzervparadicsom
- 1 kg burgonya
- só
- bors
2 teáskanálnyi vajon párold puhára a felszeletelt hagymát és a fokhagymát, keverd hozzá a darált húst, és párold addig, míg a keverés hatására a hús szét nem esik, ekkor add hozzá a paradicsomot, a babért, a sót és a borsot.
Fedő alatt lassú tűzön főzd 5 percig. A krumplit hámozd meg, majd szeleteld fel, és kicsit süsd át a maradék vajon. Rétegezd a burgonyát és a húst egy tűzálló tálban úgy, hogy a tetejére burgonyaréteg kerüljön. Önts rá 2 dl forró vizet, és fedő alatt középmeleg sütőben süsd 25 percig.
Rakott galuska sajttal és sonkával
Hozzávalók:
- 2 tojás
- 40 dkg liszt
- őrölt fehérbors
- 1 dl tej
- 1 evőkanál metélőhagyma
- 20 dkg sonka
- natúr krémsajt
- 1 dl tejszín
- reszelt füstölt sajt
- mustár
- só
Keverd össze a tojásokat a liszttel, a tejjel és egy kis sóval. A tésztát szaggasd forrásban lévő olajos vízbe, és főzd meg. Ehhez elég 3-5 perc. Leszűrés után kevés olajban forgasd át. Egy tálkában keverd össze a natúr krémsajtot sóval, borssal, mustárral, apróra vágott metélőhagymával, tejszínnel, valamint a szintén apróra vágott sonkadarabokkal. Alaposan vajazz ki egy hőálló edényt, rakd bele a galuskákat, majd öntsd őket nyakon a krémsajtos-tejszínes-sonkás szósszal. Hintsd meg a tetejét reszelt sajttal, majd helyezd előmelegített sütőbe, és kis lángon 15-20 perc alatt süsd ropogósra.
Csirkés sült cukkíni gombával és sajtszósszal
Hozzávalók:
- 30 dkg gomba
- 50 dkg cukkíni
- 2 nagyobb gerezd fokhagyma
- 15 dkg ementáli
- 5 dkg trappista sajt
- 5 dkg füstölt sajt
- 2 evőkanál liszt
- 10 dkg vaj
- 2 dl tej
- 5-6 vékony szelet csirkemellfilé
- 6 nagyobb paradicsom
- oregánó
- szerecsendió
- őrölt fehérbors
- só
Hámozd meg a cukkínit, és vékonyan karikázd fel. Hevítsd fel a vajat, add hozzá a lisztet, és öntsd fel annyi tejjel, hogy mártás állagú masszát kapj, majd add hozzá a trappistát és a füstölt sajtot, valamint egy kis szerecsendiót, sót, borsot. A végén szórd bele a felaprított fokhagymát. Vajazz ki egy hőálló edényt, és tegyél le egy sor cukkínit, ezt boríts be a szeletelt gombával, sózd, borsozd, majd karikázz ennek a tetejére paradicsomot, és morzsolj rá oregánót. A legfelső rétegre fektesd rá a csíkokra vágott csirkemellet, öntsd rá a sajtszószt, majd szórd meg ementálival. Süsd lefedve előmelegített sütőben 15 percet, majd fólia nélkül 20 percet.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Zöldfűszeres rakott hal
Hozzávalók:
- 50 dkg fehér húsú halfilé
- 1,5 kg héjában főtt krumpli
- 1 kisebb gerezd fokhagyma
- 2 marék friss bazsalikom
- 1 csokor petrezselyem
- 2 dkg pirított fenyőmag
- 1 pohár joghurt
- 1 citrom
- olívaolaj
- őrölt bors
- tengeri só
Tedd a fokhagymát, a fenyőmagot, valamint a zöldfűszereket robotgépbe, és zúzd őket péppé, majd adj hozzá olívaolajat. Ezzel a masszával kend be a halszeleteket, és pihentesd őket néhány percig. Hámozd meg, majd karikázd fel a főtt krumplit, rétegezd kivajazott tepsibe, ízesítsd sóval, borssal. Ha ezzel megvagy, akkor fektesd a krumpliágyra a halszeleteket. A joghurtot keverd össze a citrom levével, majd öntsd a halra. 25 perc alatt süsd át.
OLVASD EL EZT IS!
- lazac
- spenót
A tökéletes spenótfőzelék receptje
- pörkölt
- egytálétel
A 4 legjobb rakott karfiol recept
- egytálétel
- rakott zöldség