4 isteni rakottas vacsorára

Karikázz, rétegezz, öntsd nyakon egy kis szósszal, és már mehet is a sütőbe. A rakottast ilyen egyszerű elkészíteni, ráadásul biztos sikert arat.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Burgonyás mousaka

Hozzávalók:

  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg vaj
  • 1 babérlevél
  • fél kg darált hús
  • fél kg konzervparadicsom
  • 1 kg burgonya
  • bors

2 teáskanálnyi vajon párold puhára a felszeletelt hagymát és a fokhagymát, keverd hozzá a darált húst, és párold addig, míg a keverés hatására a hús szét nem esik, ekkor add hozzá a paradicsomot, a babért, a sót és a borsot.

Fedő alatt lassú tűzön főzd 5 percig. A krumplit hámozd meg, majd szeleteld fel, és kicsit süsd át a maradék vajon. Rétegezd a burgonyát és a húst egy tűzálló tálban úgy, hogy a tetejére burgonyaréteg kerüljön. Önts rá 2 dl forró vizet, és fedő alatt középmeleg sütőben süsd 25 percig.

Rakott galuska sajttal és sonkával

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 40 dkg liszt
  • őrölt fehérbors
  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál metélőhagyma
  • 20 dkg sonka
  • natúr krémsajt
  • 1 dl tejszín
  • reszelt füstölt sajt
  • mustár

Keverd össze a tojásokat a liszttel, a tejjel és egy kis sóval. A tésztát szaggasd forrásban lévő olajos vízbe, és főzd meg. Ehhez elég 3-5 perc. Leszűrés után kevés olajban forgasd át. Egy tálkában keverd össze a natúr krémsajtot sóval, borssal, mustárral, apróra vágott metélőhagymával, tejszínnel, valamint a szintén apróra vágott sonkadarabokkal. Alaposan vajazz ki egy hőálló edényt, rakd bele a galuskákat, majd öntsd őket nyakon a krémsajtos-tejszínes-sonkás szósszal. Hintsd meg a tetejét reszelt sajttal, majd helyezd előmelegített sütőbe, és kis lángon 15-20 perc alatt süsd ropogósra.

Csirkés sült cukkíni gombával és sajtszósszal

Hozzávalók:

  • 30 dkg gomba
  • 50 dkg cukkíni
  • 2 nagyobb gerezd fokhagyma
  • 15 dkg ementáli
  • 5 dkg trappista sajt
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 2 evőkanál liszt
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • 5-6 vékony szelet csirkemellfilé
  • 6 nagyobb paradicsom
  • oregánó
  • szerecsendió
  • őrölt fehérbors

Hámozd meg a cukkínit, és vékonyan karikázd fel. Hevítsd fel a vajat, add hozzá a lisztet, és öntsd fel annyi tejjel, hogy mártás állagú masszát kapj, majd add hozzá a trappistát és a füstölt sajtot, valamint egy kis szerecsendiót, sót, borsot. A végén szórd bele a felaprított fokhagymát. Vajazz ki egy hőálló edényt, és tegyél le egy sor cukkínit, ezt boríts be a szeletelt gombával, sózd, borsozd, majd karikázz ennek a tetejére paradicsomot, és morzsolj rá oregánót. A legfelső rétegre fektesd rá a csíkokra vágott csirkemellet, öntsd rá a sajtszószt, majd szórd meg ementálival. Süsd lefedve előmelegített sütőben 15 percet, majd fólia nélkül 20 percet.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Zöldfűszeres rakott hal

Hozzávalók:

  • 50 dkg fehér húsú halfilé
  • 1,5 kg héjában főtt krumpli
  • 1 kisebb gerezd fokhagyma
  • 2 marék friss bazsalikom
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 dkg pirított fenyőmag
  • 1 pohár joghurt
  • 1 citrom
  • olívaolaj
  • őrölt bors
  • tengeri só

Tedd a fokhagymát, a fenyőmagot, valamint a zöldfűszereket robotgépbe, és zúzd őket péppé, majd adj hozzá olívaolajat. Ezzel a masszával kend be a halszeleteket, és pihentesd őket néhány percig. Hámozd meg, majd karikázd fel a főtt krumplit, rétegezd kivajazott tepsibe, ízesítsd sóval, borssal. Ha ezzel megvagy, akkor fektesd a krumpliágyra a halszeleteket. A joghurtot keverd össze a citrom levével, majd öntsd a halra. 25 perc alatt süsd át.

OLVASD EL EZT IS!

padlizsan
  • egytálétel
  • rakott zöldség

30 perces rakottasok

Ezt is szeretjük