Gyors narancslekvár

Ha valakit meglepnél

Egy finom narancslekvár bármikor jól jön a háznál, a saját készítésűnél pedig biztos, hogy nincs jobb, ráadásul ajándéknak is remek.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Reggel a pirítósra vagy két piskótalap közé kenve, esetleg csak a kamrában titokban elmajszolva nagyon jó dolog a narancslekvár, csakúgy, mint az összes többi társa, de most a narancsra fókuszálunk.

Ha elkészítetted az elsőt, látni fogod, hogy nem egy bonyolult feladat, próbáld ki több összetevővel is, például a vanília vagy egy kis fahéj is nagyon jól áll neki, de gyömbérrel feldobva is isteni.

Narancslekvár

Hozzávalók:

  • 2 kg narancs
  • 1 kg kristálycukor
  • 2 citrom

Elkészítés ideje:

Másfél óra.

Elkészítés menete:

Amire szükséged lesz, és nem feltétlenül a konyhában tartod, az egy használatlan borotva, ugyanis ezzel tudod majd - miután a narancs héját eltávolítottad - tökéletesen leszedni a fehér részeket, amik keserűvé tehetnék a végeredményt. A citromot is hámozd meg, és az összes héjat három deci cukros vízben főzd meg lassú tűzön, nagyjából 20 perc alatt megpuhulnak majd.

Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?

Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat. 

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2025. január 7. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

A gyümölcsöket kockázd fel, öntsd rájuk a héjas szirupot, valamint a maradék cukrot, és szintén lassú tűzön főzd 45 percig, vagy amíg be nem sűrűsödik. Ha ez megtörtént, töltsd a kiválasztott üvegcsékbe, majd zárd le őket celofánnal és a kupakkal. Ezután már bármikor fogyaszthatod.

Tanulj velünk főzni!

Problémáid vannak a piskótakészítéssel? Esetleg gondot okoz, hogy nem tudod, mi az a julienne? Főzőiskolánk videóiból mindent megtanulhatsz, avatott mesterszakácstól!

Örökérvényű praktikák

Karácsony közeledtével aggódsz, hogy hogy fognak sikerülni az ünnepi fogások? Ne izgulj, nézz be képgalériánkba néhány trükkért, melyekkel biztosan simán megy majd minden!

14 konyhai praktika, amit ismerned kell!

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük