Így készül a ropogós grissini

Az olaszok kedvence

A sós ropogtatnivalókat mindenki szereti, a grissini pedig egyszerűen készíthető és finom is.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A könnyed és ropogós grissinit feldobhatod a kedvenc magvaiddal, zöldfűszerekkel, köménymaggal, reszelt sajttal vagy bármivel, ami csak eszedbe jut.

A tésztáját is feldobhatod a fentebb említett hozzávalókkal, de egy kis frissen reszelt fokhagyma is jól áll neki.

Grissini

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • fél csomag friss élesztő - 2,5 dkg
  • 4 evőkanálnyi olaj
  • 1 csipet cukor
  • só ízlés szerint
  • 2 dl langyos víz

Elkészítés ideje:

75 perc.

Elkészítés menete:

Kivételesen nem kell felfuttatnod az élesztőt, hanem egyből a tésztába kerül majd, és azzal együtt fog megkelni.

Mérd ki a lisztet egy tálba, add hozzá a cukrot és a lisztet, majd morzsold hozzá az élesztőt, és a vizet folyamatosan adagolva, apránként add hozzá, annyit, amennyit felvesz.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezután gyúrd egy nagy gombóccá, fedd le laza szövetű konyharuhával, és tedd félre kelni. Nagyjából 50 perc múlva a duplájára kell, hogy keljen, ekkor lisztezett felületen nyújtsd ki, és vágd egységesen hosszú, vékony - körülbelül egy centi széles - csíkokra, aztán mindet hengergesd egy kicsit. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, tedd bele a tésztacsíkokat, majd 200 fokra előmelegített sütőben süsd készre 15 perc alatt.

Sajtos fogások bármikorra

Ami sajttal készül, az rossz nem lehet!

Sajtos ételek a cordon bleu-től a pogácsáig

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük