Így készül a ropogós grissini
A sós ropogtatnivalókat mindenki szereti, a grissini pedig egyszerűen készíthető és finom is.
A könnyed és ropogós grissinit feldobhatod a kedvenc magvaiddal, zöldfűszerekkel, köménymaggal, reszelt sajttal vagy bármivel, ami csak eszedbe jut.
A tésztáját is feldobhatod a fentebb említett hozzávalókkal, de egy kis frissen reszelt fokhagyma is jól áll neki.
Grissini
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- fél csomag friss élesztő - 2,5 dkg
- 4 evőkanálnyi olaj
- 1 csipet cukor
- só ízlés szerint
- 2 dl langyos víz
Elkészítés ideje:
75 perc.
Elkészítés menete:
Kivételesen nem kell felfuttatnod az élesztőt, hanem egyből a tésztába kerül majd, és azzal együtt fog megkelni.
Mérd ki a lisztet egy tálba, add hozzá a cukrot és a lisztet, majd morzsold hozzá az élesztőt, és a vizet folyamatosan adagolva, apránként add hozzá, annyit, amennyit felvesz.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Ezután gyúrd egy nagy gombóccá, fedd le laza szövetű konyharuhával, és tedd félre kelni. Nagyjából 50 perc múlva a duplájára kell, hogy keljen, ekkor lisztezett felületen nyújtsd ki, és vágd egységesen hosszú, vékony - körülbelül egy centi széles - csíkokra, aztán mindet hengergesd egy kicsit. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, tedd bele a tésztacsíkokat, majd 200 fokra előmelegített sütőben süsd készre 15 perc alatt.
Sajtos fogások bármikorra
Ami sajttal készül, az rossz nem lehet!
OLVASD EL EZT IS!
- fűszer
- krumpli
Így készül a látványos hercegnő burgonya
- pizza
- paradicsom