Így készül a ropogós grissini

Az olaszok kedvence

A sós ropogtatnivalókat mindenki szereti, a grissini pedig egyszerűen készíthető és finom is.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A könnyed és ropogós grissinit feldobhatod a kedvenc magvaiddal, zöldfűszerekkel, köménymaggal, reszelt sajttal vagy bármivel, ami csak eszedbe jut.

A tésztáját is feldobhatod a fentebb említett hozzávalókkal, de egy kis frissen reszelt fokhagyma is jól áll neki.

Grissini

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • fél csomag friss élesztő - 2,5 dkg
  • 4 evőkanálnyi olaj
  • 1 csipet cukor
  • só ízlés szerint
  • 2 dl langyos víz

Elkészítés ideje:

75 perc.

Elkészítés menete:

Kivételesen nem kell felfuttatnod az élesztőt, hanem egyből a tésztába kerül majd, és azzal együtt fog megkelni.

Mérd ki a lisztet egy tálba, add hozzá a cukrot és a lisztet, majd morzsold hozzá az élesztőt, és a vizet folyamatosan adagolva, apránként add hozzá, annyit, amennyit felvesz.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezután gyúrd egy nagy gombóccá, fedd le laza szövetű konyharuhával, és tedd félre kelni. Nagyjából 50 perc múlva a duplájára kell, hogy keljen, ekkor lisztezett felületen nyújtsd ki, és vágd egységesen hosszú, vékony - körülbelül egy centi széles - csíkokra, aztán mindet hengergesd egy kicsit. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, tedd bele a tésztacsíkokat, majd 200 fokra előmelegített sütőben süsd készre 15 perc alatt.

Sajtos fogások bármikorra

Ami sajttal készül, az rossz nem lehet!

Sajtos ételek a cordon bleu-től a pogácsáig

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük