Így készül a ropogós grissini
A sós ropogtatnivalókat mindenki szereti, a grissini pedig egyszerűen készíthető és finom is.
A könnyed és ropogós grissinit feldobhatod a kedvenc magvaiddal, zöldfűszerekkel, köménymaggal, reszelt sajttal vagy bármivel, ami csak eszedbe jut.
A tésztáját is feldobhatod a fentebb említett hozzávalókkal, de egy kis frissen reszelt fokhagyma is jól áll neki.
Grissini
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- fél csomag friss élesztő - 2,5 dkg
- 4 evőkanálnyi olaj
- 1 csipet cukor
- só ízlés szerint
- 2 dl langyos víz
Elkészítés ideje:
75 perc.
Elkészítés menete:
Kivételesen nem kell felfuttatnod az élesztőt, hanem egyből a tésztába kerül majd, és azzal együtt fog megkelni.
Mérd ki a lisztet egy tálba, add hozzá a cukrot és a lisztet, majd morzsold hozzá az élesztőt, és a vizet folyamatosan adagolva, apránként add hozzá, annyit, amennyit felvesz.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Ezután gyúrd egy nagy gombóccá, fedd le laza szövetű konyharuhával, és tedd félre kelni. Nagyjából 50 perc múlva a duplájára kell, hogy keljen, ekkor lisztezett felületen nyújtsd ki, és vágd egységesen hosszú, vékony - körülbelül egy centi széles - csíkokra, aztán mindet hengergesd egy kicsit. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, tedd bele a tésztacsíkokat, majd 200 fokra előmelegített sütőben süsd készre 15 perc alatt.
Sajtos fogások bármikorra
Ami sajttal készül, az rossz nem lehet!
OLVASD EL EZT IS!
- fűszer
- krumpli
Így készül a látványos hercegnő burgonya
- pizza
- paradicsom