5 isteni grillrecept
A szabadban sütögetésnél kevés vidámabb dolog van, és nem csak az elfogyasztott finom falatok miatt, hanem mert együtt lehetsz a barátaiddal.
Ha a hétvégi ebédet vagy vacsorát a kertben tervezed megoldani, akkor próbáld ki az alábbi grillhúsokat.
Ezek a receptek kezdő és már professzionális grillezőknek is megfelelőek, hiszen könnyen elkészíthetőek, viszont ellenállhatatlanul finomak.
Citromos karaj
Hozzávalók:
- 8 szelet borjúkaraj
- 2 evőkanál rozmaringlevél
- 8 evőkanál olívaolaj
- 1 citrom leve
- 4 egész citrom
- só
- bors
Az olívaolajat keverd össze a rozmaringgal és a citromlével. A hússzeletek mindkét oldalát sózd, borsozd be, és forgasd bele a citromos-rozmaringos pácba.
A maradék olajjal locsold meg a húsokat, a tálat fedd be alufóliával, és hagyd állni a hűtőben 4 órán át. Süsd meg a húsokat, és pár perc alatt grillezd meg a felnegyedelt citromokat. Végül locsold meg a húst a citromokkal.
Pikáns kacsamell
Hozzávalók:
- 2 kacsamellfilé
- 2 cm gyömbér
- 2 evőkanál száraz sherry
- 2 evőkanál szójaszósz
- 1 kávéskanál cayenne bors
- 2 teáskanál balzsamecet
- 2 evőkanál olívaolaj
- só
- bors
A reszelt gyömbérből, sherryből, szójaszószból, balzsamecetből, cayenne borsból és az olajból készített páclével dörzsöld be a beirdalt kacsát. Egy éjszakán át pihentesd a hűtőben. Helyezd a melleket egy kiolajozott grilltálcára, és süsd 10 percig, majd a másik oldalát körülbelül 7 percig.
Aszalt szilvás pulykatekercs
Hozzávalók:
- 8 vékony szelet pulykamell
- 8 szelet bacon
- aszalt szilva
- mustár
- só
- bors
- olívaolaj
A húst klopfold ki, sózd, borsozd. Egyik oldalát kend be mustárral, erre fektesd a baconöket. Erre pakold a szilvát vagy szilvákat. Tekerd fel, tűzd meg őket. Kend be olívaolajjal, és süsd meg őket a grillen.
Tikka ráknyárs
Hozzávalók:
- 24 garnélarák
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál lime-lé
- 1 piros chili
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 cm gyömbér
- 2 teáskanál garam masala-por
- 1 teáskanál kurkumapor
Az olajat, gyömbért, chilit, fokhagymát, lime levét és a fűszereket egy kézi mixelővel turmixold össze. A garnélákat félig tisztítsd meg, majd töltsd egy fagyasztózacskóba. Öntsd a zacskóba a páclevet, és hagyd egy félórára a hűtőben. Húzd nyársra a rákokat, és 2-2 percig mindkét oldalát süsd meg.
Vásárolj Femina Klub bérletet!
Vásárolj bérletet, és vegyél részt a 2025-ös év különleges előadásain, ahol izgalmas témákról hallhatsz elismert szakértőktől és közéleti személyiségektől.
- Kajdi Csaba, aki humorral és őszinteséggel osztja meg tapasztalatait nőkről és élettapasztalatairól "Anyámtól a modellekig" témában. 2025.02.19.
- Steigervald Krisztián, aki a generációk közötti kommunikáció kihívásait tárgyalja "Boomerek és Zoomerek" című előadásában. 2025.04.09.
- Kepes András, aki megmutatja milyen eszközökkel érhetjük el, hogy egyszerre legyünk boldogok, sikeresek és tudatosak. 2025.06.05.
További részletek: feminaklub.hu/
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Gyömbéres-citromos csirke
Hozzávalók:
- 500 g csirkemellfilé
- 2 citrom leve
- 2 teáskanál reszelt gyömbér
- 4 evőkanál olívaolaj
- só
A csirkemellet kockázd fel és sózd be. Facsard rá a citrom levét, öntözd meg olívaolajjal, és szórd meg a gyömbérrel. Jól forgasd bele a húskockákat, és hagyd állni minimum fél óráig. Húzd nyársra a kockákat, és pirítsd pirosra minden oldalát.