4 isteni grillnyárs
Ha kerti mulatságot rendezel, de kevés időd van a felkészülésre, akkor a legideálisabb, ha egy hangulatos, kerti grillezéssel várod vendégeidet.
Hawaii szűznyárs
Hozzávalók:
- 0,5 kg szűzpecsenye
- 1 csomag bacon szalonna
- 1 konzerv ananász
- mustár
- olaj
- ketchup
- bors
- vegeta
A szűzpecsenyét vágd kockákra, melyeket helyezz legalább egy órára a mustárból, olajból, ketchupból, borsból és vegetából álló pácba. A kockákat egyenként csomagold bacon-szeletekbe, és a hasonló méretű ananászkockákkal váltakozva húzd fel őket a nyársakra. Utána grillezd.
Pulyka-paradicsom nyárs
Hozzávalók:
- 40 dkg pulykamellfilé
- 30 dkg koktélparadicsom
A natúrpáchoz:
- 2 evőkanál olaj
- 2 evőkanál kefir
- késhegynyi őrölt feketebors
- 1 evőkanál petrezselyemzöld
- 2 teáskanál citromlé
- 1 evőkanál mustár
- 1 evőkanál fehérbor
A húst először mosd meg, majd lecsepegtetés után vágd falatnyi darabokra. A paradicsomokat mosd meg, és ha túl nagyok, akkor vágd őket ketté. A két hozzávalót váltakozva húzd fel a fémnyársakra. A páchoz az összes felsorolt hozzávalót alaposan keverd össze. A nyársakat öntözd meg a páccal, és fél óráig hagyd állni. Ezek után már csak a lecsepegtetés és a grillezés következik.
Sörös bajor virsli
Hozzávalók:
- 80 dkg bajor virsli
- 1 üveg sör
- 1 fej hagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 10-12 szem bors
- 1 kávéskanál só
- olaj
A hagymát karikázd fel, a fokhagymát préseld, majd tedd bele őket egy edénybe, szórd rá a sót, a borsot, és öntsd rá a sört, majd jól keverd össze. Ebbe a pácba helyezd a virsliket, majd fél napra lefedve tedd a hűtőbe. Grillezéskor a pácléből szedd ki, csepegtesd le, és helyezd az izzó parázs fölé a rácsra. Időnként forgasd meg, és kend meg olajjal. Addig süsd, amíg szép pirosasbarna nem lesz.
Zöldségnyárs
Hozzávalók:
- 4 közepes hagyma
- 4 cukkíni
- 2 paprika
- 8 nagy gomba
- só
- bors
- olaj
Tisztítsd meg, és darabold fel a hagymát, a cukkínit, a paprikát és a gombát. Váltakozva húzd fel őket a nyársra. Kend meg olajjal, sózd, borsozd, és alufóliával tedd őket a grillre.