4 isteni grillnyárs

Egyszerű, gyors és finom

Ha kerti mulatságot rendezel, de kevés időd van a felkészülésre, akkor a legideálisabb, ha egy hangulatos, kerti grillezéssel várod vendégeidet.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Hawaii szűznyárs

Hozzávalók:

  • 0,5 kg szűzpecsenye
  • 1 csomag bacon szalonna
  • 1 konzerv ananász
  • mustár
  • olaj
  • ketchup
  • bors
  • vegeta

A szűzpecsenyét vágd kockákra, melyeket helyezz legalább egy órára a mustárból, olajból, ketchupból, borsból és vegetából álló pácba. A kockákat egyenként csomagold bacon-szeletekbe, és a hasonló méretű ananászkockákkal váltakozva húzd fel őket a nyársakra. Utána grillezd.

Pulyka-paradicsom nyárs

Hozzávalók:

  • 40 dkg pulykamellfilé
  • 30 dkg koktélparadicsom

A natúrpáchoz:

  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál kefir
  • késhegynyi őrölt feketebors
  • 1 evőkanál petrezselyemzöld
  • 2 teáskanál citromlé
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál fehérbor

A húst először mosd meg, majd lecsepegtetés után vágd falatnyi darabokra. A paradicsomokat mosd meg, és ha túl nagyok, akkor vágd őket ketté. A két hozzávalót váltakozva húzd fel a fémnyársakra. A páchoz az összes felsorolt hozzávalót alaposan keverd össze. A nyársakat öntözd meg a páccal, és fél óráig hagyd állni. Ezek után már csak a lecsepegtetés és a grillezés következik.

Sörös bajor virsli

Hozzávalók:

  • 80 dkg bajor virsli
  • 1 üveg sör
  • 1 fej hagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 10-12 szem bors
  • 1 kávéskanál só
  • olaj

A hagymát karikázd fel, a fokhagymát préseld, majd tedd bele őket egy edénybe, szórd rá a sót, a borsot, és öntsd rá a sört, majd jól keverd össze. Ebbe a pácba helyezd a virsliket, majd fél napra lefedve tedd a hűtőbe. Grillezéskor a pácléből szedd ki, csepegtesd le, és helyezd az izzó parázs fölé a rácsra. Időnként forgasd meg, és kend meg olajjal. Addig süsd, amíg szép pirosasbarna nem lesz.

Zöldségnyárs

Hozzávalók:

  • 4 közepes hagyma
  • 4 cukkíni
  • 2 paprika
  • 8 nagy gomba
  • bors
  • olaj

Tisztítsd meg, és darabold fel a hagymát, a cukkínit, a paprikát és a gombát. Váltakozva húzd fel őket a nyársra. Kend meg olajjal, sózd, borsozd, és alufóliával tedd őket a grillre.

Ezt is szeretjük