Komplett menü kerti partira hússal, salátával, süteménnyel! - Mutatjuk, mivel készítve a legfinomabb!

Ha nyár, akkor kerti parti. Ha pedig kerti parti, jöhet a grill!

Egyszerű, isteni menü grillpartira!
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A nyári meleg úgy vonzza magával a kerti grillpartikat, mint fémet a mágnes. Ha kertes házban laksz, könnyű dolgod van, de a grillezett ízekről akkor sem kell lemondanod, ha csak egy erkéllyel rendelkezel. Persze ne ott rakj tüzet: a lakásokban használható, elektromos változat is megteszi.

A mennyei grillfűszeres húsok és a könnyed saláták szezonját éljük. Nem is kell melléjük más, csak egy kis bor és a legjobb barátaid. Rittyents velünk egy egyszerű menüt, hívd át legkedvesebb pajtásaidat, és meg is van a nyár legjobb otthoni mulatsága!

Kezdd a hússal és a páccal!

A húst már jó előre be kell pácolni. Lehetőség szerint akár egy napig is áztasd a szeleteket a lében, de legalább egy óráig. Mesés pácokat készíthetsz, akár csípős, akár édes változatban. Most mutatjuk a mi kedvencünket, amivel nem nagyon lehet mellélőni. A mézes-mustáros kombináció nemcsak nagyon népszerű, de csirkemellhez és vörös húsokhoz is csodásan illik!

Mézes-mustáros, grillezett csirke

Hozzávalók 8 személyre:

  • 1,5 kg csirkemellfilé
  • 4 evőkanál erősebb mustár
  • 2 evőkanál méz
  • 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 kávéskanál őrölt fekete bors
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 csipet só

Elkészítés ideje: 5 perc a pácnak, 10 perc a sütésnek

A csirkemellet vágd egycentis szeletekre. A páchoz - a húson kívül - minden más hozzávalót keverj össze egy nagyobb tálban, majd tedd bele a csirkemellszeleteket. A legjobb, ha már előző nap bepácolod őket, de minimum egy órát álljanak a szószban, mielőtt a grillezőre teszed őket. A csirkemellet 180 fokos tűzön körülbelül tíz percig kell sütni, amíg már nem rózsaszín. Szárnyasokhoz fehérbort fogyasszatok, ha pedig vörös húst esztek, jöhet a vörösbor!

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ha nincs kertetek, szerezz be egy konyhában használható elektromos grillsütőt! Amire még feltétlenül szükséged lesz a sütésnél, az egy húsforgató lapát, a tálaláshoz pedig egy húsfogó csipesz kell majd.

Tipp: Ha valamelyik vendéged vegetáriánus, készíts neki cukkinit! Vágd fel körülbelül egycentis szeletekre, és áztasd be egyszerű olívaolajos, borsos, fokhagymás, bazsalikomos pácba. Öt-hat percig grillezd őket!

Könnyű kerti saláta

A nyári melegben sokkal jobb köret egy ízes saláta, mert kevésbé nehezíti el a meleget egyébként is rosszul viselő gyomrot. Nem kell attól sem félned, hogy nem laknak jól vele a vendégeid, hiszen ha dobsz bele kockára vágott sajtot, akkor épp jóllakásig telíti a pocakot. A salátát azonban ne készítsd el előre, a grillezés előtt fél órával bőven ráérsz. Így a zöldség nem fonnyad meg, és az íze is frissebb lesz!

Hozzávalók:

  • 12-15 szem koktélparadicsom
  • 10 dkg kecskesajt
  • 3 kaliforniai paprika
  • pár szál petrezselyem
  • 1 kígyóuborka
  • 1 lilahagyma
  • 1 fél fej saláta
  • 1 fél fej lilakáposzta
  • olívaolaj
  • citromlé

Elkészítés ideje: 15 perc

Alaposan mosd meg a zöldségeket, majd szeleteld fel őket egységesen, falatnyi méretűre egy megbízható szeletelőkéssel. Csak a petrezselymet vágd apróra, mert ez fűszerként szolgál a salátában. A sajtot kockázd fel, majd keverd össze a zöldségekkel és a petrezselyemmel egy nagyobb tálban. Csorgasd meg egy kis olívaolajjal és bolondítsd meg néhány csepp citromlével. Szórd meg egy pici sóval is, majd jól forgasd össze - ez még jobban kihozza az ízét. Tálald minél praktikusabb salátaszedővel, így nem hullik a tányér mellé az étel.

Pikáns zöldséges, csirkés nyársak grillen sütve - Ettől a páctól igazán finom

A nyári grillpartikról nem hiányozhat a zöldséges, csirkés nyárs.

Elolvasom

30 perces csokis muffin

Az egyetlen édesség talán, amivel nem nyúlhatsz mellé, az a csoki - ráadásul jöhet töménytelen mennyiségben. Ha elkészíted ezt a csokis-nutellás muffint, egyrészt gyorsan végzel vele, másrészt a vendégeid csak úgy nyammognak majd!

Ha van otthon valamilyen gyümölcsöd, vágd apró darabokra, és add hozzá a tésztájához - mi az epret, málnát, narancsot javasoljuk. A muffint érdemes már a parti előtt megsütni, hogy azzal már ne kelljen foglalkoznod. Csak arra figyelj, hogy le legyen takarva valamivel, nehogy kiszáradjon a teteje. Nagyon sok eszközre nem is lesz szükséged az elkészítés során: egy nagy tálat, egy habverőt, muffinpapírt és sütőformát mindenképp készíts elő, ezek biztosan kellenek majd!

Ezt is szeretjük