3 gyors pác, hogy a hús omlós és szaftos legyen
Egy-egy ízletes páccal mesés lakomát varázsolhatsz a legegyszerűbb húsból is, készíts akár minden este zamatos vacsorát.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a BBC GoodFood gasztromagazinra, és ismerd meg a baconös brownie receptjét! (x)

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Édes, gyümölcsös, és alig van benne kalória, így bűntudat nélkül fogyaszthatod ezt az italt (x)

Nyerd meg az 50 x 200 000 Ft egyikét gyermeked osztályának! (x)

Mitől alakulhat ki a mellrák, és hogyan előzhető meg? A szakértő tanácsai (x)

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

beauty and style

Már megint egy idióta farmer, amiben csak felfázni lehet »

Disney-hercegnőnek öltözhet az ara, nemcsak annak érezheti magát »

Csodásan bánik a testével a ducinak tartott balerina »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Néhány teljesen hétköznapi alapanyagból - fokhagyma, zöldfűszerek, olaj, méz - mennyei vacsorát varázsolhatsz, és nem is kell egy napra előre gondolkodnod.

A zamatos húsok mellé pompás zöldköreteket készíthetsz, így egészen egészséges és tápláló lesz a vacsora.

Mézes-mustáros pác

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál erősebb mustár
  • 1 evőkanál méz
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1-2 tekerésnyi színes bors
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet só

Elkészítés ideje:

Öt perc.

Elkészítés menete:

A hozzávalókat keverd össze egy tálban, a fokhagymát reszeld hozzájuk, és már kész is van maga a pác. Ha rögtön a sütés előtt kened át vele a húst, akkor alaposabban dörgöld be vele, és készítsd kicsit sűrűbbre, ha van ideje állni pár órát, akkor a megadott arányok ideálisak. A hússzeleteket nagyon finoman klopfold ki, mielőtt a páccal megkened őket, hogy a rostok lazuljanak kissé. Ez a pác leginkább sertéshúsokhoz passzol.

Joghurtos-fokhagymás pác

Hozzávalók:

  • 2 dl natúr joghurt
  • 1 szál metélőhagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanálnyi olívaolaj
  • 1 csipet só

Elkészítés ideje:

Öt perc.

Elkészítés menete:

Egy tálkába reszeld a fokhagymát, vágd egészen apróra a metélőhagymát, és tedd mellé, majd keverd hozzájuk a többieket. Csirkehúshoz ideális, a legfinomabb combfiléhez, ha rögtön a sütés előtt kened be vele a húst, akkor is remek lesz.

Gyrospác

Hozzávalók:

  • 3 csapott evőkanál só
  • 1 teáskanálnyi frissen őrölt feketebors
  • 1 teáskanálnyi fehérbors
  • 1 fél csokor friss petrezselyem
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 csapott evőkanálnyi szárított oregánó
  • 1 teáskanálnyi római kömény
  • 1 teáskanálnyi fahéj
  • 1 csipet ánizsmag

Elkészítés ideje:

Öt perc.

Elkészítés menete:

Egész egyszerűen dolgozd össze a hozzávalókat, és némi olívaolajjal keverd el őket, majd mehetnek is a húsokra.

Az arányokat ízlésed szerint alakíthatod, előbb-utóbb kész lesz a szád ízének leginkább megfelelő gyrospác. Csirkéhez és sertéshez is ideális, na meg persze bárányhoz is. 

Még több finom, fűszeres hús

A fűszerek segítségével változatos ízeket varázsolhatsz az asztalra nap mint nap.

Blog.hu ajánló