Pikáns zöldséges, csirkés nyársak grillen sütve - Ettől a páctól igazán finom

A nyári grillpartikról nem hiányozhat a zöldséges, csirkés nyárs.

Zöldséges, csirkés nyársak
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Könnyű, húsos fogás friss zöldségekkel és kellemes fűszerezéssel. A csirkenyárs elkészítése baráti társaságban különösen jó móka. Önmagában, krumplival vagy salátával is kínálhatod. 

Akkor se keseredj el, ha nincs hol grillezned, vagy az időjárás keresztülhúzza a számításaidat. A csirkenyársat sütőben is elkészítheted.

Zöldséges, csirkés nyársak

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemellfilé
  • 2 cukkini 
  • 3 paradicsom
  • 3 lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olaj
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • bors

Elkészítés ideje: 35 perc, pácolás: 2 óra

A csirkemellet mosd meg, és vágd nagyobb kockákra. Az olajat keverd össze a sóval, a borssal, a bazsalikommal és a zúzott fokhagymával, majd forgasd bele a húst. Fedd le, és pácold legalább egy-két órán át. Ha teheted, a csirkemellet akár egy éjszakán keresztül is a fűszeres keverékben hagyhatod. A cukkinit karikázd fel, a lilahagymát és a paradicsomot szeld fel tetszés szerint.

Húzd felváltva a a nyársra a csirkét, a cukkinit, a paradicsomot és a lilahagymát, majd süsd meg grillrácson körülbelül 15-20 perc alatt. Közben forgasd, hogy egyformán piruljon. Forró teflonserpenyőben, kevés olajon, de akár sütőben is megsütheted.

Ezt is szeretjük