Göngyölt pulyka ropogós zöldséggel, 45 perc alatt
Készíts egy mesteri vacsorát ízletes pulykahúsból! Csak töltsd meg, tekercseld fel, és már dobhatod is a sütőbe!
Ha már unod az egyszerű rántott húst, és valami igazi különlegességre vágysz, akkor készíts göngyölt húst!
Ezt sem sokkal nehezebb összedobni, mint bármelyik másik húsos fogást, ráadásul igazán változatos, hiszen olyan töltelékkel gazdagíthatod, amilyent csak szemed-szád megkíván. Próbáld ki zöldséges verziónkat!
Gombás-répás göngyölt pulyka
Hozzávalók:
- 60 dkg pulykamellfilé
- 50 dkg gomba
- 2-3 sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tojás
- 1 kiskanál liszt
- 0,5 dl tej
- bacon
- só
- bors
A hagymát, a gombát és a sárgarépát vágd össze apró kockákra. A hagymát aprítsd fel és pici olajon dinszteld meg. Szórd rá a gombát, süsd őket néhány percig, majd keverd hozzá a sárgarépát is.
Amikor minden kicsit megpuhult, szórd rá a lisztet a tetejére, és öntsd fel a tejjel. Állandó kevergetés mellett főzd egészen sűrűre. Vedd le a tűzről, add hozzá a tojást, és ízlésed szerint sózd, borsozd.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
A hús előkészítése
A hús előkészítése igazán egyszerű, ha jól csinálod. Videónkból az összes bontási praktikát megismerheted!
A hússzeleteket picit klopfold ki, majd halmozz a közepükre a zöldséges töltelékből. Göngyöld fel és baconnel tekercseld körbe őket. Ezután csomagold alufóliába a göngyölt húst, majd helyezd a kis batyukat egy tepsibe. Önts alájuk pici vizet, és nagyjából 45 percig süsd őket.
Ekkor vedd ki az alufóliából a már átsült húsokat, és locsold meg a tetejüket a kifőtt pecsenyelével. Pirítsd még így néhány percig, és ízlésed szerinti körettel tálald!
OLVASD EL EZT IS!
- csirke
- vörösbor
Szaftos, vörösboros kakaspörkölt
- marhahús
- húsételek
Gyors fűszeres serpenyős hús
- gomba
- sertéshús