Óriásgombócokkal főtt csirkemell zöldséges szószban: az amerikai kedvenc neked is ízleni fog

Az amerikaiak imádják a gombócokkal főtt zöldséges csirkemellet: készítsd el most te is!

Gombócokkal főtt csirkemell
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

gombócokkal készült zöldséges csirkemell igazi különlegesség, pedig az alapja nem is lehetne egyszerűbb. A lehető leggyorsabb elkészítés érdekében használj hozzá fagyasztott zöldségkeveréket, így a tisztításukkal sem kell bajlódnod.

Gombócos csirkemell

Hozzávalók 6 személyre

A gombócokhoz:

  • 25 dkg liszt
  • 12 dkg joghurt
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál snidling
  • 2 evőkanál petrezselyem
  • 1 tojás
  • 0.5 dl tej
  • 0.5 csomag sütőpor

A húsos-zöldséges keverékhez:

  • 45 dkg csirkemellfilé
  • 30 dkg fagyasztott zöldségkeverék
  • 5.5 dkg vaj
  • 5.5 dkg liszt
  • 5 dl alaplé
  • 2 dl tejszín
  • 1 babérlevél
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 0.5 kávéskanál Worcestershire-szósz
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet kockázd fel. Szórd meg sóval és borssal, forgasd össze egy evőkanál olajjal, és tedd félre, amíg összeállítod az étel többi hozzávalóját.

A gombócokhoz a lisztet keverd el a sütőporral, majd morzsold el a vajjal. Add hozzá a felaprított petrezselymet és snidlinget, és tedd az egészet a hűtőbe. 

Vegyél elő egy olyan serpenyőt, amelyet a sütőbe is be tudsz majd tenni, és olvaszd fel benne a vajat. A csirkemellet süsd rajta fehéredésig, majd szedd ki és tedd félre. A visszamaradt zsiradékon futtasd meg a lisztet, majd fokozatosan, több adagban öntsd fel az alaplével. Közben folyamatosan kevergesd kézi habverővel, hogy ne legyen csomós. Add hozzá a kakukkfüvet, a babérlevelet és a Worcestershire-szószt, szórd meg sóval és borssal, és kezdd el gyöngyöztetni. 15 perc elteltével add hozzá a csirkét és a zöldségeket, és gyöngyöztesd tovább, amíg összeállítod a gombócokat.

Ehhez a joghurtot keverd el a tejjel és a tojással. Dolgozd össze a lisztes-vajas keverékkel, majd evőkanállal szaggasd bele a gyöngyöző szaftba. Hagyj köztük helyet, ugyanis nőni fognak. Fedd le az edényt, és told 180 fokos sütőbe. Húsz perc elteltével vedd le róla a fedőt, és süsd további öt-tíz perc alatt barnára a gombócokat.

Mennyei rizibizi olasz köntösben: köretnek és egytálételnek is tökéletes

A rizibizit talán senkinek sem kell bemutatnunk, hiszen egy igazi gyerekkori klasszikusról van szó. Ezúttal azonban egy kis csavart viszünk bele, és póréhagymával, olasz sonkával bolondítjuk meg.

Elolvasom

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre

Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2025. június 5. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Kép: LauriPatterson / Getty Images

Ezt is szeretjük