Gofri házilag
Idézd fel a régi nyarakat!
Üzemeld be a gofrisütőt, és űzd el a téli rosszkedvet az omlós, könnyű tésztával és némi porcukorral vagy tejszínhabbal.

Ez is érdekelhet

Fürdőzés még nem volt ilyen izgalmas: Élvezd a nyarat Bükfürdőn! (x)

Operagála - egy romantikus este Vittorio Grigolo sztártenorral (x)

Az új kedvenc teraszunk a 7. kerületben: megnyílik a belvárosi dzsungel! (x)

beauty and style

Antioxidánsokban gazdag, házi arcradír: római köménnyel a ráncok ellen »

4 trend, amitől elbúcsúzhatunk 2019 nyarán: jövőre már nem ez lesz a divat »

Összeér a combja, de így tökéletes a teltkarcsú modell: nem engedi, hogy retusálják az idomait »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A gofri biztosan sokak kedvence volt a balatoni nyaralásokkor, így nemcsak az édesség deríthet jobb kedvre a hidegben és a szürkeségben, hanem a puha tésztához kapcsolódó emlékek is.

A gofrisütő nem drága, és megéri a befektetést. A legjobb, ha a waffelt, ahogyan még nevezik, tejszínhabbal, csoki- vagy vaníliaszósszal kínálod, de magában, porcukorral is finom.

Gofri

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 4 tojás
  • 1 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom
  • fél csomag sütőpor
  • csipet só

A lisztet szitáld át, majd keverd hozzá a sütőport. A tojás sárgáját, az olvasztott vajat, a vaníliás cukrot, a porcukrot és a tejet keverd el a liszttel. Reszeld bele a citromhéjat is. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és óvatosan forgasd a masszába.

A gofrisütőt forrósítsd fel, kend meg vékonyan olajjal, és tölts a közepébe egy kevés tésztát, nem kell, hogy kitöltse a sütőlapot, hiszen, ha lezárod a tetejét, szétnyomódik a tészta. Jól zárd rá a tetőt, mert a sütőporos tészta egy kicsit megemelkedhet. Körülbelül három perc alatt megsül a tészta, amit nyomban forrón tálalhatsz.

Ezt is szeretjük