Így készíthetsz ruganyos, gluténmentes nokedlit: még tojás sem kell hozzá
A gluténmentes, vegán nokedli készítésekor egyszerű elven helyettesítheted a tojást.
Akkor is finom nokedlit készíthetsz, ha vegán és gluténmentes étrendet követsz. Ennek a változatnak háromféle liszt az alapja, a tojást pedig könnyen helyettesítheted vízbe áztatott lenmaggal. Tökéletes köret zöldségpörköltek mellé.
Gluténmentes, vegán nokedli
Hozzávalók
- 10 dkg csicseriborsóliszt
- 10 dkg rizsliszt
- 10 dkg kukoricaliszt
- 3 evőkanál lenmag
- 2.5 dl víz
- 1 csipet kurkuma
- só
Elkészítés:
A lenmagot kávédarálón őröld meg. Önts fel annyi vízzel, amennyi ellepi, és várj tíz-tizenöt percig, amíg zselés állagot vesz fel. Amikor ez megtörtént, a háromféle lisztet vegyítsd el egy tálban. Add hozzá a kurkumát, a lenmagot, majd fokozatosan annyi vizet, amíg ruganyos, galuskaállagú tésztát kapsz. Egy lábosban forralj bő, sós vizet. Szaggasd bele a tésztát. Amikor feljön a víz tetejére, még főzd egy-két percig, majd szűrd le.
A brokkoliropogóst is elkészítheted gluténmentes, vegán változatban.
Brokkolinuggets panír nélkül: gluténmentes, ínyenc ebéd
Ez a brokkolinuggets rendhagyó módon panír nélkül, a sütőben készül, így gyorsabb is, és az olajon is spórolhatsz vele.
ElolvasomKép: bhofack2 / Getty Images
- vegán
- lenmag
- gluténmentes
- rizsliszt
- kukoricaliszt
- csicseriborsó-liszt
- gluténmentes vegán nokedli
- Recept
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció