Így készíthetsz ruganyos, gluténmentes nokedlit: még tojás sem kell hozzá

A gluténmentes, vegán nokedli készítésekor egyszerű elven helyettesítheted a tojást.

Gluténmentes, vegán nokedli
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Akkor is finom nokedlit készíthetsz, ha vegán és gluténmentes étrendet követsz. Ennek a változatnak háromféle liszt az alapja, a tojást pedig könnyen helyettesítheted vízbe áztatott lenmaggal. Tökéletes köret zöldségpörköltek mellé.

Gluténmentes, vegán nokedli

Hozzávalók

  • 10 dkg csicseriborsóliszt
  • 10 dkg rizsliszt
  • 10 dkg kukoricaliszt
  • 3 evőkanál lenmag
  • 2.5 dl víz
  • 1 csipet kurkuma
Recept idők

Elkészítés:

A lenmagot kávédarálón őröld meg. Önts fel annyi vízzel, amennyi ellepi, és várj tíz-tizenöt percig, amíg zselés állagot vesz fel. Amikor ez megtörtént, a háromféle lisztet vegyítsd el egy tálban. Add hozzá a kurkumát, a lenmagot, majd fokozatosan annyi vizet, amíg ruganyos, galuskaállagú tésztát kapsz. Egy lábosban forralj bő, sós vizet. Szaggasd bele a tésztát. Amikor feljön a víz tetejére, még főzd egy-két percig, majd szűrd le.

A brokkoliropogóst is elkészítheted gluténmentes, vegán változatban.

Brokkolinuggets panír nélkül: gluténmentes, ínyenc ebéd

Ez a brokkolinuggets rendhagyó módon panír nélkül, a sütőben készül, így gyorsabb is, és az olajon is spórolhatsz vele.

Elolvasom

Kép: bhofack2 / Getty Images

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük