Így lesz tökéletes a nokedli: bevált trükkök tapasztalt szakácsoktól
Ha eddig a mirelitnokedlit részesítetted előnyben, vesd be ezt a receptet! Végre tökéletes állagú tésztát készíthetsz.

nokedli-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A nokedli köretként, tojással pedig főfogásként is számításba jöhet. Ha ügyelsz néhány apróságra, a tiéd is lehet olyan, mint a nagyié. A jó nokedli nem száraz, és nem ragad. Gyorsan állítsd össze, majd több részletben főzd ki a tésztát. A nokedlit megbolondíthatod medvehagymával, spenóttal, snidlinggel is.

Tökéletes nokedli

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg liszt
  • 3 dl víz
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál zsiradék
  • 1 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, a közepébe üsd a tojást, adj hozzá egy teáskanál sót, és részletekben öntsd hozzá a vizet. Fakanállal dolgozd össze, közepesen lágy tésztát kell kapnod. Ne keverd túl sokáig, különben nem lesz tökéletes az állaga. Nem kell pihentetni, sőt, rögtön főzd ki!
 

Forralj egy nagy lábosban vizet. Amikor lobog, szaggasd bele a tésztát. Ezt két kanál segítségével vagy galuskaszaggatóval is megteheted. Rakj a főzővízbe olajat és sót is. Közben keverd meg a nokedliket, hogy ne ragadjanak össze. Amikor feljönnek a felszínre, hagyd még egy percig a vízben, majd szűrd le. Öblítsd le hideg vízzel, és forgasd meg kevés olvasztott zsírban vagy vajban.
A nokedli mellé készíts szaftos fogást is! A zúzapörkölt olcsó és finom.

Ezt is szeretjük