Fűszeres húsgolyók brokkolival
Laktató és egészséges egytálétel
A brokkoli tömve van vitaminokkal és a szervezetednek fontos tápanyagokkal, és isteni finom.

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Kim Kardashian visszarángatná a múltból a plüssmelegítőt: szívesen felednénk ezt a trendet »

Dúsabbnak tűnik a ritkás szemöldök, ha így formázod: pár lépés a tökéletes fazonért »

David Bowie 65 éves özvegye ugyanúgy néz ki, mint 30 évvel ezelőtt: Iman elfelejtett öregedni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A fűszeres húsgolyók szinte bármilyen zöldséggel remekül működnek, de brokkolival és karfiollal egybesütve az egyik legjobb kombinációt adják.

Ha igazán egészséges fogást szeretnél, akkor a sajtot hagyd is ki belőle!

Fűszeres húsgolyók brokkolival

Hozzávalók:

  • 30 dkg darált sertéshús
  • 10 dkg cheddar sajt
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2-3 szál petrezselyem
  • 1 csipet őrölt kömény
  • 2 közepes fej brokkoli
  • 1 közepes fej karfiol
  • vaj a tál kivajazásához
  • olívaolaj
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

50 perc.

Elkészítés menete:

Kezdd a húsgolyókkal! A hagymát kockázd fel, majd vékony olajon pirítsd meg. Ezután keverd el a hússal, reszeld hozzá a fokhagymát, szeleteld bele a petrezselymet, add hozzá a köményt, sózd és borsozd kedvedre, majd vizes kézzel formálj kis golyókat a húsból, és pirítsd meg minden oldalukat, ha kész, akkor szedd ki egy tálba. A brokkolit és a karfiolt szedd rózsákra, enyhén sós vízben főzd őket félpuhára, majd mindet tedd egy kivajazott tűzálló tálba.

 Keverd hozzájuk a húsgolyókat is, sózd és borsozd az egészet, majd szórd meg a reszelt sajttal. Ha minden kész van, 220 fokra előmelegített sütőbe told be nagyjából 20 percre, ha szépen megpirultak a zöldségek és rájuk olvadt a sajt, kész vagy.

Zöldségből sosem elég

Ha imádod a zöldségeket, akkor készítsd mindig a köretet is valami finom kerti terményből! Megmutatjuk, hogy melyeket kell mindenképp kipróbálnod!

Ezt is szeretjük