Egyszerű, fűszeres szilvás chutney, ami a legunalmasabb húst is gourmet fogássá varázsolja
A szilvás chutney fűszeres, de nem csípős. Mártogasd bátran!

Egyszerű, fűszeres szilvás chutney, ami a legunalmasabb húst is gourmet fogássá varázsolja
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az édeskés, gazdagon fűszerezett gyümölcsös szósz, vagyis a chutney nálunk is egyre népszerűbb. A szilvás változat tökéletes kísérője a sertés- és vadhúsoknak, halaknak, sajtoknak, zöldségfasírtoknak. Nagyon könnyű elkészíteni, és gasztroajándéknak is kiváló. Amennyiben szereted a csípős ízeket, keverj bele szárított chilit is.

Fűszeres szilvás chutney

Hozzávalók

  • 1 kg szilva
  • 15 dkg cukor
  • 2 lilahagyma
  • 2 teáskanál fahéj
  • 1 dl almaecet
  • 1 késhegynyi gyömbér
  • 2 db csillagánizs
  • 0.5 teáskanál szegfűszeg
  • 1 evőkanál olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A szilvát alaposan mosd meg, vedd ketté, szedd ki a magját, és vágd fel kis darabokra, vagy botmixerrel pépesítsd. Egy lábosban hevítsd fel az olívaolajat, dobd rá a cukrot, és olvaszd meg. Tedd rá a megpucolt, felaprított lilahagymát, és párold pár percig. Rakd hozzá a szilvát, és jól keverd össze. Ízesítsd fahéjjal, ánizzsal, gyömbérrel, szegfűszeggel.

 

Kis lángon főzd körülbelül 40 percig, közben többször keverd meg, nehogy leégjen. Az almaecetet a főzési idő vége felé add hozzá. Amikor olyan sűrű, mint a dzsem, húzd le a tűzről. A darabos fűszereket távolítsd el a szószból. Várd meg, míg meghűl, majd rakd sterilizált, jól zárható edényekbe, és tartsd a hűtőben. Ha hosszabb ideig szeretnéd tárolni, még forrón töltsd üvegekbe, és tedd dunsztba egy-két napra.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük