Így készíthetsz házilag mézeskalács-fűszerkeveréket: finomabb lesz, mint a bolti
A házilag összeállított mézeskalács-fűszerkeverék természetesebb, mint amit a boltban kapsz.
Ha szívesen sütsz a téli időszakban mézeskalácsot, készítsd el ezt a fűszerkeveréket hozzá! Érdemes nagy adagban bekeverni, hogy utána csak elő kelljen venni az üveget a polcról. A fűszerek adottak hozzá, az arányokkal viszont nyugodtan kísérletezhetsz.
Mézeskalács-fűszerkeverék házilag
Hozzávalók 10 adaghoz
- 2 evőkanál fahéj
- 1 evőkanál gyömbér
- 1 evőkanál szegfűszeg
- 1 evőkanál kardamom
- 1 evőkanál szegfűbors
- 1 teáskanál bors
- 1 teáskanál szerecsendió
- 1 teáskanál őrölt csillagánizs
Elkészítés:
A fűszereket öntsd össze, és felhasználásig tartsd fénytől védett helyen, lezárt üvegben. Akár hónapokig eláll.
Amikor mézeskalácsot sütsz, 25 deka lisztenként vegyél a fűszerkeverékből egy evőkanállal. A mézeskalácsot összeállítás után mindig pihentesd legalább egy órát, de akár egy-két napot is. Ne süsd őket túl, 10-12 perc múlva vedd ki a sütőből, így nem száradnak ki. Lezárt fémdobozban sokáig puhák maradnak.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
A mézeskalács egy finom likőr alapja is lehet: akár karácsonyi ajándéknak is tökéletes.
Kép: Logfin Media / Getty Images
- szegfűszeg
- mézeskalács
- kardamom
- karácsonyi recept
- szegfűbors
- csillagánizs
- mézeskalács fűszerkeverék
- Recept
Még több recept