Fügével sült rozmaringos kacsacomb: a bőre jó ropogós, belül omlós
Fügével, fűszerekkel együtt a kacsacombok szaftosra sülnek, és szinte leomlanak a csontról.
A csirke mellett néha tervezd bele a hétvégi menübe a kacsát is. A comb illatosan, omlósan, ropogós bőrrel tízujjmegnyalós főfogás. Nem kell elősütni, percek alatt előkészíted, utána pedig csak néha kell locsolgatni, és egyszer-kétszer forgatni. Ha fügét is dobsz mellé, a hús átveszi csodás ízét.
Fügés kacsacomb
Hozzávalók 4 személyre
- 4 db kacsacomb
- 3 gerezd fokhgyma
- 4 ág rozmaring
- 3 db füge
- 2 evőkanál méz
- só
- bors
- kacsazsír
Elkészítés:
A kacsacombokat készítsd elő. Ha maradtak rajta tollak, távolítsd el, mosd meg, és töröld szárazra. Irdald, azaz vagdosd be a bőrüket. Dörzsöld be jól sóval, és szórd meg borssal. Rendezd a combokat kevés kacsazsírral kikent tepsibe a bőrös felükkel felfelé. Rakd a kacsára a rozmaringágakat és a fokhagymát.
Fóliázd le, told forró sütőbe, és 140-150 fokon süsd másfél-két órán át. Közben locsolgasd és forgasd a kacsacombokat. Félidőben rakd melléjük a feldarabolt fügéket. Amikor a combok puhák, kend meg olvasztott mézzel, majd fólia nélkül, magasabb hőfokon pirítsd meg.
Ha már az előétellel is villantanál, kínálj kecskesajttal töltött fügét!
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció