Fügével sült rozmaringos kacsacomb: a bőre jó ropogós, belül omlós
Fügével, fűszerekkel együtt a kacsacombok szaftosra sülnek, és szinte leomlanak a csontról.

fuges-kacsacomb
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A csirke mellett néha tervezd bele a hétvégi menübe a kacsát is. A comb illatosan, omlósan, ropogós bőrrel tízujjmegnyalós főfogás. Nem kell elősütni, percek alatt előkészíted, utána pedig csak néha kell locsolgatni, és egyszer-kétszer forgatni. Ha fügét is dobsz mellé, a hús átveszi csodás ízét. 

Fügés kacsacomb

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db kacsacomb
  • 3 gerezd fokhgyma
  • 4 ág rozmaring
  • 3 db füge
  • 2 evőkanál méz
  • bors
  • kacsazsír
Recept idők

Elkészítés:

A kacsacombokat készítsd elő. Ha maradtak rajta tollak, távolítsd el, mosd meg, és töröld szárazra. Irdald, azaz vagdosd be a bőrüket. Dörzsöld be jól sóval, és szórd meg borssal. Rendezd a combokat kevés kacsazsírral kikent tepsibe a bőrös felükkel felfelé. Rakd a kacsára a rozmaringágakat és a fokhagymát.
 

Fóliázd le, told forró sütőbe, és 140-150 fokon süsd másfél-két órán át. Közben locsolgasd és forgasd a kacsacombokat. Félidőben rakd melléjük a feldarabolt fügéket. Amikor a combok puhák, kend meg olvasztott mézzel, majd fólia nélkül, magasabb hőfokon pirítsd meg.
Ha már az előétellel is villantanál, kínálj kecskesajttal töltött fügét

Ezt is szeretjük