Fügével sült rozmaringos kacsacomb: a bőre jó ropogós, belül omlós
Fügével, fűszerekkel együtt a kacsacombok szaftosra sülnek, és szinte leomlanak a csontról.

fuges-kacsacomb
Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

A legropogósabb héjú, legpuhább kifli - A gyerekkorba repít vissza

A jótékonykodás legegyszerűbb formái: ha segíteni szeretnél, de nem tudod, hogyan állj neki

beauty and style

Jobban feszesíti a nyakat, mint a krémek: pár perces arctorna toka ellen »

Divatos dzsekik hideg napokra, 15 ezer forint alatt: vagány, meleg, mégis nőies fazonok a kínálatból »

Lelapítja a hasat és elhajtja a felesleges vizet: ínycsiklandó turmix sütőtökkel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A csirke mellett néha tervezd bele a hétvégi menübe a kacsát is. A comb illatosan, omlósan, ropogós bőrrel tízujjmegnyalós főfogás. Nem kell elősütni, percek alatt előkészíted, utána pedig csak néha kell locsolgatni, és egyszer-kétszer forgatni. Ha fügét is dobsz mellé, a hús átveszi csodás ízét. 

Fügés kacsacomb

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db kacsacomb
  • 3 gerezd fokhgyma
  • 4 ág rozmaring
  • 3 db füge
  • 2 evőkanál méz
  • bors
  • kacsazsír
Recept idők

Elkészítés:

A kacsacombokat készítsd elő. Ha maradtak rajta tollak, távolítsd el, mosd meg, és töröld szárazra. Irdald, azaz vagdosd be a bőrüket. Dörzsöld be jól sóval, és szórd meg borssal. Rendezd a combokat kevés kacsazsírral kikent tepsibe a bőrös felükkel felfelé. Rakd a kacsára a rozmaringágakat és a fokhagymát.
 

Fóliázd le, told forró sütőbe, és 140-150 fokon süsd másfél-két órán át. Közben locsolgasd és forgasd a kacsacombokat. Félidőben rakd melléjük a feldarabolt fügéket. Amikor a combok puhák, kend meg olvasztott mézzel, majd fólia nélkül, magasabb hőfokon pirítsd meg.
Ha már az előétellel is villantanál, kínálj kecskesajttal töltött fügét

Ezt is szeretjük