Foszlós lekváros kiflik hagyományos kelt tésztából: egy tepsi nem elég belőle

A foszlós lekváros kifli egyszerűen fantasztikus. Vendégvárónak vagy a tízórais dobozba csomagolva is tökéletes.

Foszlós lekváros kiflik
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A foszlós lekváros kifli valóban abbahagyhatatlan nasi. Olyan lekvárral töltsd meg, amilyet szeretsz, és ami van otthon: jól megy hozzá a barack, az eper és a szilva is. Hagyományos kelt tésztából készül, amelynek az elkészítését itt olvashatod lépésről lépésre.

Foszlós lekváros kiflik

Hozzávalók 24 darabhoz

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg lekvár
  • 2.5 dkg élesztő
  • 2.5 dkg tej
  • 1 dl étolaj
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 kávéskanál
  • porcukor a szóráshoz
Recept idők

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg, add hozzá a cukrot, morzsold bele az élesztőt, és tíz perc alatt futtasd fel. Közben a lisztet szitáld egy tálba. Sózd meg, keverd hozzá az élesztős tejet és az olajat, és jól dolgozd ki. Amikor a tál falától elválik, takard le, és meleg helyen letakarva nagyjából egy óra alatt keleszd a duplájára.

 

A megkelt tésztát oszd három cipóra. Mindegyiket nyújtsd ki kör alakúra, és vágd nyolc cikkre. A szélesebbik részükhöz közelebb tegyél egy-egy kiskanál lekvárt, és tekerd fel őket. Helyezd el a darabokat egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Újra takard le őket, hogy még egy rövid ideig keljenek.

 

A sütőt kapcsold be 180 fokra. Amikor bemelegedett, told be a tepsit, és 20 perc alatt süsd a kifliket aranybarnára. Tálaláskor ízlés szerint porcukorral szórhatod meg a tetejüket.

Ropogós kenyér dagasztás nélkül: alig van vele munka

Lehetetlen ennél egyszerűbb kenyérreceptet találni: nem igényel dagasztást, mégis elképesztően roppanós és mesésen foszlós a végeredmény.

Elolvasom
Ezt is szeretjük